Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πουθενά δε θα μείνει πράσινο στην Αθήνα;

Προς οικοδόμηση, παραδίδει η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου χώρους πράσινου στα Σεπόλια και το Παγκράτι

Γενικεύεται η επίθεση στο πράσινο με τη συμμετοχή και του Δήμου της Αθήνας, που εγκρίνει μικρές ή μεγαλύτερες τσιμεντοποιήσεις, την ίδια στιγμή που καταγγέλλει αυτές που επιχειρούν άλλοι φορείς...

Ετσι, ενώ το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αντέδρασε ομόφωνα και απέρριψε με αποφάσεις του τις συνεχόμενες προσπάθειες της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, να τσιμεντοποιήσουν τα οικόπεδα "ΔΕΗ" και "ΚΑΠΑΨ" αντίστοιχα στους Ανω Αμπελόκηπους αλλά και την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου από τον Οργανισμό Αθήνας, ώστε να αποδοθεί σε εργολάβους προς οικοδόμηση χώρος πράσινου στα Κουντουριώτικα,δεν προστάτευσε εξίσου τα Σεπόλια και το Παγκράτι.

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και τα αιτήματα των κατοίκων των Σεπολίων για πράσινο, αποφάσισε την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής και συγκεκριμένα του ευρύτερου χώρου της επισκευαστικής βάσης και του αμαξοστασίου του Μετρό. Ανάμεσα στις τροποποιήσεις αποφασίστηκε ο αποχαρακτηρισμός τμημάτων της επισκευαστικής βάσης - που χρόνια υπόσχονταν στους κατοίκους ότι θα γίνουν πράσινο - και ο χαρακτηρισμός τους ως οικοδομήσιμων. Να σημειώσουμε ότι κατά τη χωροθέτηση της επισκευαστικής βάσης στην περιοχή οι αρμόδιοι είχαν υποσχεθεί στους κατοίκους ως αυτονόητο αντιστάθμισμα στην επιβάρυνση της περιοχής τους ευρεία ζώνη πράσινου, η οποία όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε, αλλά τμηματικά τεμαχίζεται και χάνεται.

Στο Παγκράτι επίσης, αποφασίστηκε από την πλειοψηφία η διαπλάτυνση πεζοδρομίου στην οδό Χρεμωνίδου και η διαμόρφωση νησίδας στη συμβολή των οδών Ασπασίας και Ευτυχίδου, η οποία γίνεται για την εξυπηρέτηση πολυσινεμά που άνοιξε στην περιοχή. Εκτός από την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τη γενικότερη επιβάρυνση, που σημαίνει για την περιοχή κατοικίας η λειτουργία πολυσινεμά με 6 αίθουσες, όπως επισημάνθηκε από όλες τις παρατάξεις, ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λ. Αυδής σημείωσε τη διάπραξη ενός ατοπήματος και ενός αδικήματος: Ο Δ. Αβραμόπουλος βιάστηκε να εγκαινιάσει το κατάστημα πριν καν συζητηθεί το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο, τη στιγμή μάλιστα που οι ιδιοκτήτες του είχαν κόψει μερικές πολύ παλιές μουριές κατά τις οικοδομικές εργασίες.

Να σημειώσουμε ότι η συμπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου παρανόμησε για μια ακόμη φορά για χάρη πολυκαταστήματος, εγκρίνοντας άδεια λειτουργίας καταστήματος του "Βερόπουλου" στο Θησείο, περιοχή αμιγούς κατοικίας, όπου απαγορεύονται οι υπεραγορές. Τα ίδια είχαν γίνει με τον "Καταναλωτή", στην ίδια περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ