Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΕΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
Ακόμα ψάχνουν αρμοδιότητες

Το θέμα μεταφοράς αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση στις τρεις Διευρυμένες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις (ΔΝΑ) της χώρας συζητήθηκε, χτες, στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, στη Βουλή. Συγκεκριμένες αναφορές δεν έγιναν, παρά γενικά και αόριστα ότι θα αποδοθούν αρμοδιότητες, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών επιφυλάσσεται για επίσημες ανακοινώσεις την ερχόμενη βδομάδα.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, στη ΔΝΑ Αθήνας - Πειραιά εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταφοράς των αρμοδιοτήτων: Για την αξιοποίηση της περιοχής του Ελαιώνα, αρμοδιότητα σήμερα του Οργανισμού Αθήνας (ο πρόεδρος της ΔΝΑ φέρεται να μη ζητά μόνο την αρμοδιότητα αλλά και τις υποδομές του ΟΑ). Για τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, αρμοδιότητα σήμερα της ΕΥΔΑΠ. Για παρακολούθηση όλων των αποφάσεων που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου. Και για συμμετοχή εκπροσώπων της στα ΔΣ των ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και ΟΑΣΑ και στο Συμβούλιο Δημοσίων Εργων του ΥΠΕΧΩΔΕ για έργα που αφορούν τη μείζονα περιοχή της Αθήνας.

Για τις ΔΝΑ Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης και Εβρου - Ροδόπης εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταφοράς των αρμοδιοτήτων: Για την εφαρμογή προγραμμάτων αποκατάστασης των παλιννοστούντων Ελλήνων. Για τον προγραμματισμό των έργων της 3ης Διεύθυνσης Κατασκευής Εργων του ΥΠΕΧΩΔΕ, που αφορούν αποκαταστάσεις δρόμων και εκχιονισμούς. Και για εφαρμογή προγραμμάτων σχετικών με την τουριστική αναβάθμιση και την προβολή περιοχών ευθύνης τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ