Τετάρτη 28 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκσυγχρονιστικό "βόλεμα ημετέρων"

Καταγγελίες του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών για τις προσλήψεις "βοηθών Φυσικοθεραπείας" στο Ναυτικό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο Πολεμικής Αεροπορίας

Υποτασσόμενη στη λογική του "εκσυγχρονιστικού βολέματος" και της μείωσης του κόστους, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ενέκρινε τις προσλήψεις επτά "βοηθών Φυσικοθεραπείας" στο Ναυτικό Νοσοκομείο και την προκήρυξη άλλων τεσσάρων θέσεων στο Νοσοκομείο Πολεμικής Αεροπορίας, παρόλο που οι ανάγκες σε πτυχιούχους Φυσικοθεραπευτές των ΤΕΙ είναι πολύ μεγάλες.Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) επισημαίνοντας ότι, η ειδικότητα του "βοηθού" είχε καταργηθεί με το Νόμο 775/70 και επαναφέρθηκε με υπουργική απόφαση του πρώην υφυπουργού Παιδείας κ. Μπεκίρη, επί κυβερνήσεως ΝΔ. Να σημειωθεί ότι, το υπουργείο Υγείας δεν αναγνωρίζει την εν λόγω "ειδικότητα", ενώ δεν πιστοποιεί επαγγελματικά δικαιώματα και συνεπώς δεν εκδίδει άδειες άσκησης επαγγέλματος για τους "βοηθούς Φυσικοθεραπευτές".

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών τονίζει στην ανακοίνωσή του, πως η εκτέλεση των φυσικοθεραπευτικών πράξεων είναι αντικείμενο αποκλειστικά του πτυχιούχου φυσικοθεραπευτή και στην περίπτωση, που άσχετα άτομα τις εκτελούν διαπράττουν το αδίκημα της αντιποίησης επαγγέλματος. Παράλληλα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Ο ΠΣΦ εκτιμά ότι οι ευθύνες των προσλήψεων βαραίνουν αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και τονίζει πως θα προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη κατά των προσλήψεων στο Πολεμικό Ναυτικό. Παράλληλα ο ΠΣΦ θα προσβάλει την προκήρυξη για τις θέσεις των "βοηθών Φυσικοθεραπείας" στο Νοσοκομείο Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς κανείς δεν έχει το δικαίωμα να περιφρονεί τα κατοχυρωμένα επαγγέλματα υγείας και την υγεία των ασθενών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ