Τετάρτη 28 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟ 1998
"Ραπανάκια για την όρεξη" υπόσχεται η κυβέρνηση

Τα φυλλάδια παραπόνων στα καταστήματα, η χρηματοδότηση με 55 δισ. δρχ. τουριστικών επιχειρήσεων, ο ενιαίος φορέας τροφίμων που... παραπέμπεται στο Υπουργικό Συμβούλιο για το αόριστο μέλλον, καθώς έχει γίνει μήλον της έριδος για τα συναρμόδια υπουργεία, τα "βραβεία ποιότητας" για επιχειρήσεις, καθώς και η χρηματοδότηση δήθεν μικρομεσαίων επιχειρήσεων - αυτών που ορίζει το τελευταίο επιχειρησιακό πρόγραμμα των 100 δισ. δρχ. που μόνο ελληνικές ΜΜΕ δεν αφορά - για να ξεκινήσουν τη διαδικασία πιστοποίησης της ποιότητας των προϊόντων τους, είναι μερικές από τις... πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε χτες η υπουργός Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου σε συνέντευξη Τύπου με θέμα την ανακήρυξη του 1998 σε "Ετος Ποιότητας". Η ίδια έκρινε σκόπιμο να αποδώσει το ελλειμματικό εμπορικό ισοζύγιο και στη... χαμηλή ποιότητα των ελληνικών προϊόντων, και προειδοποίησε ότι "εάν δεν προσαρμοστούμε στους διεθνείς κανόνες που αφορούν στην ποιότητα των υπηρεσιών και προϊόντων, δε θα προσαρμοστούμε στην εξελισσόμενη κατάσταση και θα υπάρχουν πλέον ποιοτικά σύνορα".

Επίσης, η υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι στα πλαίσια των βασικών υποδομών τυποποίησης - πιστοποίησης ο ΕΛΟΤ χρηματοδοτείται με συνολικό ποσό ύψους 6 δισ. δρχ., ενώ μέχρι το τέλος του '98, όπως είπε η ίδια, θα είναι σε θέση να λειτουργήσει πλήρως το Εθνικό Μετρολογικό Σύστημα στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, Μ. Χρυσοχοϊδης είπε ότι στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να μη συμμετέχουν στις κρατικές προμήθειες επιχειρήσεις που δε φέρουν το σήμα πιστοποίησης ποιότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ