Τετάρτη 28 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο εδώλιο όσοι αντιστέκονται

Κατηγορούμενοι γιατί δε θέλουν να λειτουργεί πεδίο βολής στην κοινότητά τους

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν, τη Δευτέρα 9 Φλεβάρη, 18 κάτοικοι της κοινότητας Κρανέας Ελασσόνας,με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, επειδή, στις 13 Ιούνη του 1995 εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στην ύπαρξη και λειτουργία του Πεδίου Βολής στην κοινότητά τους.

Σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Κρανέας - ένας από τους φορείς που συμμετέχουν στην Επιτροπή για την απομάκρυνση του πεδίου βολής - χαρακτηρίζει "σαθρό, άδικο και εκτός πραγματικότητας" το κατηγορητήριο, επισημαίνοντας ότι δεν έγινε καν κατάληψη δρόμου, αλλά μια διαδήλωση. Δηλώνεται, επίσης, ότι οι κατηγορούμενοι "θα πάνε στο δικαστήριο με ψηλά το κεφάλι, σαν άνθρωποι που έκαναν αυτό που έπρεπε" και ότι ο αγώνας για την απομάκρυνση του πεδίου βολής - το οποίο λειτουργεί από την περίοδο της χούντας και οι κάτοικοι δε συμφώνησαν ποτέ, αφού απειλεί το περιβάλλον και ανθρώπινες ζωές ακόμα - θα συνεχιστεί.

  • Για προανάκριση κάλεσε τον πρόεδρο της Κοινότητας Αρματολικού Τρικάλων, Γ. Τεντολούρη,η αστυνομία, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών και ηθική αυτουργία, για τη συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής Μεσιχώρας κατά του "Καποδίστρια". Να υπενθυμίσουμε ότι ανάλογες προσκλήσεις έχουν λάβει κάτοικοι και άλλων χωριών της περιοχής, όπως και κάτοικοι των χωριών των Τρικάλων για τους αγώνες τους κατά του "Καποδίστρια".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ