Τετάρτη 28 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μετά τον Λαμπράκη πλάκωσε και η πρεσβεία

Οι Αμερικανοί ζητάνε να τους παραχωρηθεί ό,τι απόμεινε από τους ελεύθερους χώρους της περιοχής

Τον κίνδυνο να κλαπεί ένας ακόμα ελεύθερος χώρος από την Αθήνα - το οικοπέδο, συγκεκριμένα, που βρίσκεται πίσω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και διεκδικούν οι Αμερικανοί να τους παραχωρηθεί - επισημαίνει ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" και υποψήφιος δήμαρχος Λεων. Αυδής,ο οποίος κάλεσε, χτες, το Δήμο Αθηναιών να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το θέμα και να αντισταθεί, έστω και την ύστατη ώρα, στις μεθοδεύσεις για την εξαφάνιση των τελευταίων ελεύθερων χώρων της πόλης.

Η αμερικανική πρεσβεία ορέγεται, εδώ και αρκετά χρόνια, το οικόπεδο έκτασης 18.500 τετραγωνικών μέτρων, που συνορεύει με την πίσω πλευρά των εγκαταστάσεών της, προκειμένου να χτίσει εκεί ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και εγκαταστάσεις στρατοπέδευσης των πεζοναυτών της. Τελευταία, όπως υπογράμμισε χτες ο Λεων. Αυδής, οι Αμερικανοί επανέφεραν το αίτημά τους, ωστόσο "πρόκειται για ελεύθερο χώρο που ανήκει στην πόλη και τους κατοίκους της και κάθε σκέψη για παραχώρηση πρέπει να αποκλειστεί".

Δεν πρέπει να λησμονηθεί, σημείωσε ο ίδιος, ότι η ύπαρξη του συγκεκριμένου ελεύθερου χώρου - τμήμα του έκτασης 2,5 στρεμμάτων συγκεκριμένα - "χρησιμοποιήθηκε παλιότερα από την κυβέρνηση ως επιχείρημα για την παραχώρηση του Πάρκου Ελευθερίας στον κ. Λαμπράκη. Τώρα που η καταστροφή του Πάρκου Ελευθερίας ολοκληρώθηκε, παρατήρησε ο Λεων. Αυδής, ήρθε η σειρά και του απέναντι ελεύθερου χώρου που διεκδικεί η πρεσβεία των ΗΠΑ".

Να υπενθυμίσουμε ότι και παλαιότερα η κυβέρνηση εμφανιζόταν έτοιμη να θυσιάσει το χώρο απλά και μόνο για να ικανοποιήσει το προκλητικό αίτημα της αμερικανικής πρεσβείας. Σε σχετικές Ερωτήσεις και Επερωτήσεις μάλιστα βουλευτών του ΚΚΕ, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης είχε επικαλεστεί στη Βουλή "λόγους ασφαλείας", για να δικαιολογήσει τη σχεδιαζόμενη παραχώρηση, υιοθετώντας τη δικαιολογία των Αμερικανών. Κι ας ήταν ενταγμένος ο συγκεκριμένος χώρος στους σχεδιασμούς του υπουργείου του για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και τη δημιουργία χώρου πρασίνου...

Και τότε, πρέπει να σημειώσουμε, με ανακοίνωσή της η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα" απαίτησε να απορριφθεί ως απαράδεκτη η απαίτηση των Αμερικανών, αφού "η ανθρώπινη διαβίωση των πολιτών της Αθήνας βρίσκεται σε άμεση σχέση με την περιβαλλοντική αναβάθμιση της πόλης, καθώς και με την επέκταση του ουσιαστικού και λειτουργικού πρασίνου και τη δημιουργία ελεύθερων χώρων".

Οπως υπογράμμιζε, άλλωστε, "αυτός ο χώρος είναι προνομιούχος για την περιοχή, η οποία τα τελευταία χρόνια "κατ' εξακολούθησιν" πλήττεται από την καταστροφή πρασίνου - βορά στα σχέδια "επίσημων καταπατητών" και "αναγκαστικών ευεργετών", όπως ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής του κ. Λαμπράκη".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποτέλειωσαν το έγκλημα! (2002-09-26 00:00:00.0)
Φτάνει κλιμάκιο Αμερικανών για να «κλείσει» το ξεπούλημα! (2001-11-25 00:00:00.0)
«Να γίνει πράσινο το οικόπεδο»... (2001-11-22 00:00:00.0)
Χρυσώνουν το ιδιωτικό κεφάλαιο για κατασκευή γκαράζ! (2000-02-15 00:00:00.0)
Θέλει για στρατώνα το πάρκο (1999-07-08 00:00:00.0)
Στις ελληνικές καλένδες οι ελεύθεροι χώροι (1996-12-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ