Τετάρτη 28 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Και τώρα πληρώστε!

"Μπορούμε να διεκδικήσουμε τα απαιτούμενα κονδύλια", είχε υποστηρίξει ο δήμαρχος Κερατσινίου Γ. Χάσκας, κατά τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για την πραγματοποίηση των εκεί αναφερόμενων έργων, που ούτως ή άλλως τα περισσότερα ήταν έργα βιτρίνας ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Από πού θα τα διεκδικήσει, δεν το είχε διευκρινίσει τότε. Τώρα αποκαλύπτεται ότι δεν εννοούσε από την κυβέρνηση, αλλά από τους δημότες, στους οποίους, πέραν των υπέρογκων αυξήσεων των ανταποδοτικών τελών, σκοπεύει να εφαρμόσει κάθε φορομπηχτική δυνατότητα που του δίνει ο νόμος.

Τις τελευταίες μέρες, άρχισαν να φτάνουν σε σπίτια δημοτών του Κερατσινίου ειδοποιητήρια, με τα οποία τους ζητείται η επιπλέον καταβολή χρημάτων για τον περιβόητο ΤΑΠ και μάλιστα αναδρομικά, που φτάνουν τα πέντε χρόνια. Και επειδή ο ΤΑΠ εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, ο δήμαρχος ενημερώνει τους κατοίκους, στους οποίους καταφτάνουν τα νέα χαράτσια, ότι έχει ειδοποιηθεί η επιχείρηση και θα υποχρεωθούν να τα πληρώσουν μέσω των λογαριασμών του ρεύματος. Να σημειωθεί μάλιστα ότι οι ατυχείς δημότες Κερατσινίου, σύμφωνα με τους λογαριασμούς που κάνει ο δήμαρχος, δε θα πληρώσουν τον ΤΑΠ με τις προ πενταετίας τιμές, αλλά με σημερινές.

Η επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης" Ελένη Παπαδοπούλου δήλωσε στο "Ρ":

"Οπως είναι γνωστό, η ΔΑΣ καταψήφισε την επιβολή του ΤΑΠ από την αρχή. Καταψηφίσαμε, επίσης, την είσπραξη των αναδρομικών της τελευταίας πενταετίας, καλώντας τον δήμαρχο να εφαρμόσει το μέτρο από τη νέα περίοδο, χωρίς αναδρομική ισχύ. Δεδομένου ότι οι δηλώσεις του ΤΑΠ έγιναν πριν από πέντε και έξι χρόνια δε δικαιολογείται η αναδρομική είσπραξή τους σήμερα. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μία φορά τη φορομπηχτική πολιτική που εφαρμόζει η δημοτική αρχή Κερατσινίου ενάντια στους δημότες της και στο 25% των ανέργων της πόλης. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκότητα αυτού του μέτρου, ζητώντας την είσπραξή του από 1/1/98".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ