Τετάρτη 28 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ"
Ωρα για δράση

Ενωτικό κάλεσμα στον απλό κόσμο της Σαλαμίνας, πέρα από επιμέρους ιδεολογικές διαφοροποιήσεις, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης, απευθύνει η "Δημοκρατική Δημοτική Κίνηση Σαλαμίνας".

Η προσωρινή επιτροπή της Κίνησης στη διακήρυξη αρχών, που έδωσε στη δημοσιότητα, τονίζει μεταξύ άλλων: "Πέρασαν τρία χρόνια από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές και είμαστε στην ίδια, ίσως και χειρότερη κατάσταση, με την προηγούμενη τετραετία. Από τη μια έχουμε την πλειοψηφία, με επικεφαλής τον δήμαρχο, να μην ασχολείται σοβαρά με τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, αποχέτευση - συγκοινωνιακό - μόλυνση του περιβάλλοντος - παιδεία - ναρκωτικά - οδοποιία και συντήρηση του οδικού δικτύου, και ταυτόχρονα να ακολουθεί μια εντελώς αντιδημοκρατική και αυταρχική πολιτική που αφορά στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην άλλη όχθη, η μειοψηφία - εκτός από ορισμένες τιμητικές εξαιρέσεις, οι οποίες βρίσκονται σήμερα μαζί μας - δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, δεν πάλεψε όσο έπρεπε για να αλλάξει η κατάσταση στο δήμο και το κυριότερο, δεν ενημέρωνε, δε συσπείρωνε και δεν αξιοποιούσε όσο έπρεπε τον κόσμο, που είχε ενωθεί γύρω από το συνδυασμό "Σύγχρονη Σαλαμίνα". Θεωρούμε τους παραπάνω λόγους τόσο σοβαρούς ώστε το διάστημα, το οποίο μένει μέχρι τις επόμενες εκλογές, όλοι εμείς, που ενδιαφερόμαστε για να αλλάξει πραγματικά η κατάσταση, πρέπει να δράσουμε. Πιστεύουμε, δε, πως ο απλός κόσμος της Σαλαμίνας θα πρέπει να ενωθεί, πέρα από επιμέρους ιδεολογικές διαφοροποιήσεις, πάνω στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η πόλη".

Σε άλλο σημείο της διακήρυξης, αφού επισημαίνεται ότι "τα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη μας και το νησί μας εκπορεύονται από κοινές πηγές και θα αντιμετωπιστούν με τον κοινό και ενωμένο αγώνα, πέρα από τεχνητούς διαχωρισμούς", τονίζεται: "Θα το πούμε καθαρά: Η Σαλαμίνα χρειάζεται να αλλάξει Δημοτική Αρχή. Αλλά εμείς θέλουμε να το πάμε λίγο παραπέρα. Μας αρκεί άραγε μόνο κάποιο νέο πρόσωπο, ένα νέο καλό παιδί για να το πούμε πιο απλά, το οποίο θα αντικαταστήσει τον Μακρή στο δημαρχιακό θώκο; Αν ήταν έτσι, τότε νομίζουμε ότι θα βλέπαμε το δέντρο και θα χάναμε το δάσος". Και αφού προστίθεται ότι έχει ωριμάσει η ώρα για τη δημιουργία μιας αγωνιστικής δημοτικής παράταξης, υπογραμμίζεται στη διακήρυξη: "Σκοπός μας είναι να συσπειρώσουμε οποιονδήποτε πολίτη της Σαλαμίνας απαιτεί μια ουσιαστική αλλαγή στα δημοτικά πράγματα, μια δημοκρατικά λειτουργούσα Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία θα είναι πραγματικά Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι τοπική διοίκηση και μακρύ χέρι του κράτους".

"Η "Δημοκρατική Δημοτική Κίνηση Σαλαμίνας" απλώνει το χέρι της σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη της Σαλαμίνας και είναι ανοιχτή στο διάλογο και σε συνεργασίες πάνω σε προγραμματική βάση. Από την άλλη όμως διεκδικεί αυτόνομη παρουσία στα δημοτικά πράγματα της Σαλαμίνας τόσο πριν, όσο και μετά τις εκλογές. Με αυτή την έννοια προειδοποιεί δημόσια ότι δεν είναι διατεθειμένη να γίνει "συμπλήρωμα" κανενός, ούτε να υποκύψει σε εκβιασμούς και ξεπερασμένα ή αναχρονιστικά διλήμματα".

Τέλος, ιδιαίτερη έκκληση γίνεται "στους νέους ανθρώπους του νησιού να συσπειρωθούν μαζί μας και να δώσουν ένα αποφασιστικό πλήγμα στις απόψεις εκείνες που θέλουν τη νεολαία απολίτικη, άβουλη και απαθή. Η πόλη μας σήμερα έχει την τύχη να διαθέτει πάρα πολλούς νέους με ιδιαίτερα ταλέντα και επιτυχίες στη μόρφωση, στις τέχνες και τον αθλητισμό. Ηρθε η ώρα αυτή η νεολαία να διεκδικήσει μια άλλη Σαλαμίνα. Μια Σαλαμίνα που της αξίζει".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στηρίζουν την «Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση» (2002-09-04 00:00:00.0)
ΟΧΙ στους δημάρχους των σαλονιών (1998-10-06 00:00:00.0)
Κοντά στα προβλήματα (1998-04-14 00:00:00.0)
Χρέος μας ν' αλλάξουμε τα πράγματα (1998-03-19 00:00:00.0)
Από μας εξαρτάται! (1998-02-04 00:00:00.0)
Στο περιθώριο τα προβλήματα των εργαζομένων (1997-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ