Τετάρτη 28 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΜΕ - ΔΟΕ
Απεργία - "τουφεκιά" θέλουν οι ηγεσίες

Την ανάγκη η αντίδραση των εκπαιδευτικών να έχει συνέχεια και προοπτική, επισημαίνει η ΔΕΕ

Σε μια 24ωρη απεργία - "τουφεκιά στον αέρα" θέλουν να περιορίσουν οι πλειοψηφίες στις δύο μεγάλες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ την αντίδραση δασκάλων και καθηγητών στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, αφήνοντας στο μεταξύ το υπουργείο Παιδείας μέρα με τη μέρα να προχωρά σε μέτρα και ρυθμίσεις που υλοποιούν τον νόμο - πλαίσιο για τη "μεταρρύθμιση".

Οι εισηγήσεις προς τον κλάδο στις οποίες κατέληξαν οι πλειοψηφίες της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, περιλαμβάνουν μία 24ωρη απεργία το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φλεβάρη. Την Τρίτη 10 Φλεβάρη, θα συνέλθουν οι γενικές συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ και των διδασκαλικών συλλόγων της χώρας προκειμένου να συζητήσουν για να επικυρώσουν ή να απορρίψουν την παραπάνω εισήγηση και την ίδια μέρα θα γίνει παράσταση στο υπουργείο Παιδείας. Οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και των συλλόγων δασκάλων και νηπιαγωγών θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 6 Φλεβάρη.

Οι εκπρόσωποι των δύο Ομοσπονδιών σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες δήλωσαν ότι αποφάσισαν από κοινού να μην συμμετάσχει ο κλάδος στις διαδικασίες της συγκρότησης του μηχανισμού για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών, να μην στελεχώσουν τα Σώματα Μονίμων Αξιολογητών και Επιτροπές Αξιολόγησης Σχολικής Μονάδας.

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών πάντως, διαφωνεί με το παραπάνω πρόγραμμα "δράσης" και τονίζει την ανάγκη η αντίδραση των εκπαιδευτικών να έχει συνέχεια και προοπτική για να είναι αποτελεσματική. Η πρόταση της παράταξης είναι για δύο 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, 17 - 18 και 25 - 26 Φλεβάρη με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο και γενική συνέλευση των προέδρων στις 26 Φλεβάρη για εκτίμηση της κατάστασης και χάραξη της παραπέρα πορείας των εκπαιδευτικών, με διεκδικητικό πλαίσιο τέτοιο, που να απορρίπτει στο σύνολό του το περιεχόμενο του νόμου 2525/97 και να προβάλει τα αιτήματα του κλάδου για αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και του εκπαιδευτικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ