Τετάρτη 12 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με όπλο την τρομοκρατία

Επιβάλλοντας καθεστώς στρατοπέδου προσπάθησε ο κυβερνητικός μηχανισμός να κρύψει τη δυναμική αντίδραση των κομμουνιστών και άλλων κατοίκων της περιοχής

Με μια καλοστημένη φιέστα που θύμιζε τη δεκαετία του '60 με μαθητές παραταγμένους στη σειρά με παραδοσιακές ενδυμασίες και σημαίες, εργαζόμενους σε ρόλο δυνάμεων καταστολής και ένα τεράστιο βιντεογουόλ της δεκαετίας του '70, επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης τον Δήμο Ανω Λιοσίων, στην προσπάθειά του να πείσει για το λαϊκό και κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης και το ενδιαφέρον της για τις λαϊκές και υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής.

Λίγο πιο πέρα όμως από τον χώρο της φιέστας ήταν το άλλο πρόσωπο της κυβέρνησης. Λίγο πιο πέρα όπου εργαζόμενοι - μέλη και φίλοι του ΚΚΕ - προσπάθησαν να πλησιάσουν το χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής όμως "απαγόρευσαν" στους κομμουνιστές να πλησιάσουν, σπρώχνοντας και χτυπώντας τους με δικαιολογία που όπως είπε ο επικεφαλής "θα σας την πω αύριο". Οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα όπως "Η τρομοκρατία δε θα περάσει", "Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάν την εργατιά", "Λεφτά για την παιδεία και όχι για φιέστες" μεταφέρθηκαν στην οδό Φυλής όπου και "πρώτοι" υποδέχτηκαν το πρωθυπουργικό λεωφορείο. Εκεί οι αστυνομικές δυνάμεις παρατάχτηκαν μπροστά τους για να τους αποκλείσουν, κάτι που δεν κατάφεραν. Η φιέστα του πρωθυπουργού, που θύμιζε προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ και όχι επίσκεψη σε κάλεσμα Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκίνησε με χαιρετισμό που αναλώθηκε σε υποσχέσεις για έργα υποδομής και ανάπτυξης. Η καλοστημένη υποδοχή στον πρωθυπουργό από κατοίκους της περιοχής δεν ήταν τυχαία. Οι καταγγελίες τις δυο τελευταίες μέρες για την τρομοκρατία που ασκήθηκε στους 1.500 εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Ανω Λιοσίων και του δημάρχου Νίκου Παπαδήμα, ήταν δεκάδες. Οι μηχανισμοί εργασιακής ομηρίας του δημάρχου λειτούργησαν και οι εργαζόμενοι απειλήθηκαν ότι θα χάσουν τη δουλιά τους αν δεν πάρουν μέρος στην περιφρούρηση και δε φέρουν στην υποδοχή τις οικογένειές τους.

Ο γραμματέας Αχτιδικής Επιτροπής Ελευσίνας - Ανω Λιοσίων του ΚΚΕ, Μάρκος Αλεξίου κατήγγειλε συγκεκριμένα: "Μπαίνει ζήτημα δημοκρατίας, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει την πολιτική της με όλες τις μεθόδους. Τα σημερινά γεγονότα σπασίματος της συγκέντρωσης του ΚΚΕ είναι συνέχεια τον τρομοκρατικών επιθέσεων της κυβέρνησης στους καθηγητές, αγρότες, ναυτεργάτες και άλλους εργαζόμενους. Η τρομοκρατία όμως δε θα περάσει και οι εργαζόμενοι ενωμένοι με αγώνα θα παλέψουν για να βάλουν φραγμό στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ