Τετάρτη 12 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
Ομολογούν ότι είναι στημένη υπόθεση

Ομολογείται πλέον φανερά ότι η περίφημη διακομματική επιτροπή για τα προβλήματα των αγροτών δεν είναι παρά μια στημένη υπόθεση. Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση, είχαν κληθεί να καταθέσουν οι αγροτοπατέρες των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ. "Τα πλαίσια της αγροτικής μας οικονομίας - τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Ε. Αποστόλου - είναι τα πλαίσια που βάζουν η ΚΑΠ και η ΓΚΑΤΤ. Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια, θα κοιτάξουμε να δούμε τι βελτιώσεις μπορούν να γίνουν". Και ο πρόεδρος της επιτροπής Γ. Τσακλίδης επαύξησε: "Σ' αυτά τα πλαίσια θα κινηθούμε. Είναι ξεκαθαρισμένος ο ρόλος της επιτροπής. Οποιος διαφωνεί, ας πει να φύγουμε. Δε θα πούμε εμείς να φύγουμε απ' αυτά τα πλαίσια".

Η έκρηξη ειλικρίνειας του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ - που ας σημειωθεί συνοδεύτηκε από τη σιγήν ιχθύος της ΝΔ - προκλήθηκε ύστερα από μια σειρά ερωτήσεων, που ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής έθεσε στον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Ν. Λιόλιο. Μεταξύ άλλων, του ζήτησε να απαντήσει αν οι ρυθμίσεις στα πλαίσια της ΚΑΠ για το βαμβάκι, τα οπωροκηπευτικά, τα σιτηρά κλπ. είναι θετικές ή αρνητικές για τους αγρότες, αν οι οι υπουργοί Γεωργίας, που υπέγραψαν τους κοινοτικούς κανονισμούς, έπραξαν καλά, αν η ΚΑΠ ευνοεί ή πλήττει τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες.

Ο κυβερνητικός πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ αναγκάστηκε να παραδεχτεί τα προβλήματα που δημιουργούν οι κοινοτικές ρυθμίσεις και ότι οι υπουργοί δε θα έπρεπε να τις υπογράψουν. Και πριν προλάβει να πάρει θέση για την ΚΑΠ, παρενέβη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μόσχος Γικόνογλου και, σε έξαλλη κατάσταση, με φωνές και χτυπήματα στο τραπέζι, ζήτησε από το ΚΚΕ "να ξεκαθαρίσει αν είναι υπέρ του έθνους". Η απάντηση του βουλευτή του ΚΚΕ ήταν άμεση και αποστομωτική: "Δε θα παρακολουθήσουμε, είπε, το χυδαίο και πρωτόγονο αντικομμουνισμό που εκφράζεται εδώ. Εμείς πιστοποιητικά πατριωτισμού δε ζητάμε από κανέναν. Τα έχουμε πάρει με τους αγώνες και με το αίμα μας και μας φτάνει που ο λαός αναγνωρίζει τον πατριωτικό χαρακτήρα του κόμματός μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ