Τετάρτη 12 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η πραγματικότητα και η κακόγουστη προπαγάνδα

Πώς το άσπρο γίνεται μαύρο από τους διαμορφωτές της "κοινής γνώμης"

Οι υπουργοί που αναγκάστηκαν την περασμένη Κυριακή να εκστρατεύσουν στην επαρχία και ιδιαίτερα στη Θεσσαλία, αντιμετώπισαν την οργή, το θυμό και τις έντονες αποδοκιμασίες από τους αγρότες - μέλη και οπαδούς του ΠΑΣΟΚ. Ηταν τέτοια η κατάσταση, που ακόμη και ο συμπολιτευόμενος Τύπος των μεγαλοεκδοτών δεν μπόρεσε να αποκρύψει την πραγματικότητα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Α. Τσοχατζόπουλος και Κ. Λαλιώτης έφτασαν μέχρι 300 μέτρα από το Πνευματικό Κέντρο Παλαμά, όπου τους περίμεναν οι αγρότες έχοντας παραταγμένα απ' έξω τα τρακτέρ, αλλά δεν τόλμησαν να εμφανιστούν όταν διαπίστωσαν τι επρόκειτο να συμβεί. Οπως για τον ίδιο λόγο ματαιώθηκαν οι επισκέψεις τους στη Ματαράγκα και στις Σοφάδες.

Ομως, οι διαμορφωτές της "κοινής γνώμης" γνωρίζουν πολύ καλά το παιχνίδι των εντυπώσεων και γι' αυτό φροντίζουν να δώσουν συνέχεια. Το χτεσινό "ΕΘΝΟΣ" αναλαμβάνει να τονώσει το στραπατσαρισμένο προφίλ των υπουργών. Τους ονομάζει "μαχητές του Θεσσαλικού κάμπου" και αναγγέλλει ότι αναβαθμίζονται, παίρνοντας γαλόνια και παράσημα. Γράφει συγκεκριμένα στην 1η σελίδα:

"Αναβαθμίζονται τα κυβερνητικά στελέχη, που συνέβαλαν αποφασιστικά, ώστε στο θεσσαλικό κάμπο να αλλάξει ραγδαία το κλίμα αντιπαράθεσης με τους αγρότες. Παίρνουν παράσημα και γαλόνια.

Προωθείται η συγκρότηση κύκλων δραστηριότητας της κυβέρνησης που επικεφαλής τους αναλαμβάνουν οι Βάσω Παπανδρέου, Κώστας Λαλιώτης, Ακης Τσοχατζόπουλος και Θόδωρος Πάγκαλος...".

Και αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα, δημοσιεύει φωτογραφία με τη λεζάντα "Ακης Τσοχατζόπουλος και Κώστας Λαλιώτης τσουγκρίζουν τα ρακοπότηρα με τους αγρότες κατά την προχτεσινή περιοδεία τους στην Καρδίτσα".Μόνο που αυτοί που φαίνονται στη φωτογραφία να τσουγκρίζουν με τους υπουργούς είναι ο βουλευτής Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ Σαλαγιάννης και ο Χρ. Κοντογιάννης, εργαζόμενος στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας και γνωστός ΠΑΣΟΚάνθρωπος της περιοχής...

Την ίδια ακριβώς φωτογραφία με παρόμοια λεζάντα δημοσιεύει και η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" σε ρεπορτάζ με τίτλο "Ικανοποίηση για τις περιοδείες" (!)

Οσο για την πραγματική κατάσταση που αντιμετώπισαν στη Θεσσαλία οι "μαχητές"; Αντιγράφουμε από την εφημερίδα "ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ" της Καρδίτσας, η οποία υπό τον τίτλο "Ετράπησαν εις άτακτον φυγήν" γράφει:

"Τελευταίος σταθμός του κυβερνητικού κλιμακίου το βράδυ της Κυριακής ήταν η πόλη του Παλαμά, όπου οι υπουργοί επρόκειτο να μιλήσουν στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Οι υπουργοί που είχαν διέλθει από τα χωριά Κόρδα, Προάστιο, Μαραθέα και Μεταμόρφωση κατευθύνονταν προς την πόλη του Παλαμά. Ξαφνικά αντίκρισαν τη φάλαγγα των τρακτέρ που γύριζε από τα μπλόκα με αναμμένα τα φώτα και τις σειρήνες σε πλήρη λειτουργία.

Βλέποντας το θέαμα και συναισθανόμενοι τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζαν στη διεξαγωγή ενός διαλόγου, ύστερα μάλιστα από τις εκτεταμένες φθορές στα τρακτέρ και τη μη αποδοχή των αιτημάτων τους, ετράπησαν κυριολεκτικά εις άτακτον φυγήν. Το βάρος έπεσε στον συμπολίτη υφυπουργό Γεωργίας κ. Δ. Σωτηρλή και το Νομάρχη που έσπευσαν στην αίθουσα, όπου έγιναν "δεκτοί" μέσα σ' ένα πανδαιμόνιο που δεν περιγράφεται. Οι φωνές, οι βωμολοχίες, τα εμπρηστικά συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης έδιναν και έπαιρναν. Πιο άγριες εκδηλώθηκαν οι διαθέσεις σε βάρος του Νομάρχη κ. Κώστα Παπακυρίτση. Ούτε οι προσπάθειες του Δημάρχου Παλαμά κ. Κων. Εξαρχου απέδωσαν. Τα πνεύματα δεν ηρέμησαν και φυσικά κάτω από τέτοιες συνθήκες δεν ήταν δυνατόν τίποτα να ειπωθεί. Στην ημερήσια διάταξη είχαν μπει φράσεις που απέτρεπαν αυτές τις δυνατότητες "επικοινωνίας" των κυβερνητικών στελεχών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ