Τετάρτη 12 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
"Δεν ξεπουλάμε τους αγώνες μας"

Κάλεσμα σε δασκάλους και νηπιαγωγούς να συνεχίσουν τον αγώνα και να πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που μαζικά, αποφασιστικά και δυναμικά δίνουν το αγωνιστικό "παρών" στην απεργία διαρκείας και τα συλλαλητήρια και τους καλεί να καταδικάσουν τη συναίνεση και την υποταγή της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ.Η ΔΕΕ καταδικάζει παράλληλα τον "άκρατο αυταρχισμό και γκανγκστερισμό της κυβέρνησης που με τα ΜΑΤ έπραξε την πρωτοφανή δολιοφθορά σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών".

"Εναλλάσσοντας την τακτική του κνούτου και του καρότου, την Κυριακή 9 Φλεβάρη, η κυβέρνηση, μέσα από τη νέα συνάντηση του υπουργού Παιδείας με το ΔΣ της ΔΟΕ, επιχείρησε τη δολιοφθορά και την υπονόμευση του αγώνα πετώντας μας ως δόλωμα το γνωστό ξεροκόκαλο των 3.500 δρχ. το μήνα", τονίζεται. "Σ' αυτή την επιχείρηση κατάπνιξης της αγωνιστικής διάθεσης και παραπέρα καταρράκωσης της αξιοπρέπειάς μας, η κυβέρνηση βρήκε πρόθυμους συνενόχους τη φιλοκυβερνητική πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ, που έσπευσαν να αναγγείλουν μέσα από τα κανάλια τη λήξη του αγώνα. Ετσι θέλουν και τον κλάδο να εξευτελίσουν και το μέτωπο του αγώνα των εκπαιδευτικών, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την απεργία και των καθηγητών, να διαλύσουν", επισημαίνεται. "Απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις επιβάλλεται να δώσουμε την πιο αποφασιστική απάντησή μας με την παρουσία όλων μας στα συλλαλητήρια και τις γενικές συνελεύσεις και έτσι έμπρακτα να πάρουμε στα δικά μας χέρια την υπόθεση της συνέχειας της απεργίας διαρκείας μέχρι τη δικαίωση".

"Δεν είμαστε επαίτες να ζητιανεύουμε τα ψίχουλα της ντροπής και της υποταγής", τονίζει η ΔΕΕ και καλεί τους εκπαιδευτικούς να πουν "όχι" στην υποταγή και τη συναίνεση. Δεν ξεπουλάμε τον αγώνα μας, τονίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ