Τετάρτη 12 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Στους δρόμους και πάλι σήμερα
  • Συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στην πλ. Κάνιγγος πραγματοποιούν οι καθηγητές
  • Σήμερα οι Ολομέλειες των προέδρων διδασκαλικών συλλόγων και ΕΛΜΕ
  • Υπερψηφίζονται οι προτάσεις για συνέχιση του αγώνα

Στους δρόμους βγαίνουν, για μια ακόμα φορά, οι καθηγητές που σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κάνιγγος και θα πορευτούν προς το Μέγαρο Μαξίμου, για να διαδηλώσουν ενάντια στην αντιεκπαιδευτική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και να διεκδικήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Τα ποσοστά της απεργίας, τόσο στους δασκάλους όσο και στους καθηγητές, παρέμειναν και χτες υψηλότατα (περίπου στο 85% και 75% αντίστοιχα) απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην αλαζονεία της κυβέρνησης που χτες με ανακοινώσεις από τα υπουργεία Τύπου και Οικονομικών προσπάθησε να παρουσιάσει τους εκπαιδευτικούς ως καλοπληρωμένους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μελών του ΔΣ της ΟΛΜΕ, αλλά και τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της χτες το βράδυ η Ομοσπονδία, η συντριπτική πλειοψηφία των ΕΛΜΕ υπερψήφισε την εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για συνέχιση της απεργίας και το επόμενο πενθήμερο (17 έως 21 Φλεβάρη). Ανάλογη ήταν και η εικόνα που μετέφεραν από τους διδασκαλικούς συλλόγους οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ, αφού με χτεσινοβραδινά στοιχεία η βάση των δασκάλων και νηπιαγωγών πέταξε "στον κάλαθο των αχρήστων" τα σχέδια κυβέρνησης και πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ για σταμάτημα της απεργίας. Οι γενικές συνελεύσεις στους διδασκαλικούς συλλόγους ολοκληρώνονται σήμερα το μεσημέρι, και το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Ολομέλεια των προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων. Ολομέλεια πραγματοποιούν σήμερα επίσης στην Αθήνα και οι πρόεδροι των τοπικών ΕΛΜΕ όλης της χώρας.

Στη Χαλκίδα

Παρά το ατομικό κόστος που έχει για τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η παράταση της απεργίας, εν τούτοις η συλλογική προσπάθεια που κάνουν για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των ίδιων, πρυτάνευσε, κατά τη λήψη της χτεσινής σχεδόν ομόφωνης απόφασης, συνέχισης για 5η εβδομάδα των απεργιακών κινητοποιήσεων, στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Εύβοιας.

Τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής, η αποφασιστικότητα, η θέληση, το δίκιο των αιτημάτων, η ενότητα και η αλληλεγγύη είναι που κάνουν τους καθηγητές να πιστεύουν στη νίκη τη δική τους και της εκπαίδευσης.

Σήμερα, οι καθηγητές της Εύβοιας συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας και την Πέμπτη το πρωί διοργανώνουν συναυλία στη Χαλκίδα.

  • Σε 24ωρη απεργία προσανατολίζονται και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί λειτουργοί με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα, σύμφωνα με την εισήγηση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ