Τετάρτη 12 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργία στους παιδικούς σταθμούς

Συγκέντρωση σήμερα, στις 10 πμ, στο υπουργείο Υγείας

Σαρανταοκτάωρη απεργία, σήμερα και αύριο, κάνουν οι εργαζόμενοι στους Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς (ΚΠΣ), που αντιτίθενται με τη μεταφορά των σταθμών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και ζητούν τη διασφάλιση της εργασιακής τους σχέσης. Σήμερα, στις 10 π.μ., κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας. Ακόμη, έχουν προγραμματίσει απεργία στις 19-21 Φλεβάρη και νέα συγκέντρωση στο υπουργείο στις 20 του μήνα.

Οι εργαζόμενοι ζητούν παροχή δωρεάν δημόσιας προσχολικής αγωγής, δηλαδή να ανακληθεί ο νόμος μεταφοράς των σταθμών στους ΟΤΑ, διασφάλιση της υπηρεσιακής τους κατάστασης, να μην πληρώνουν οι γονείς τροφεία και να αναβαθμιστούν οι Κρατικοί Παιδικοί Σταθμοί.

Σε κοινή ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτικών, του Συλλόγου Διαχειριστών, του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων και του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιωτικού Βοηθητικού Προσωπικού στους ΚΠΣ, τονίζεται ότι με τη μεταφορά των σταθμών στους ΟΤΑ καταργείται ουσιαστικά η δημόσια προσχολική αγωγή, ανοίγει ο δρόμος για ιδιωτικοποιήσεις με πρώτο βήμα τη δημιουργία δημοτικών επιχειρήσεων. "Το νομικό πλαίσιο που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση, η έλλειψη πόρων των δήμων σε συνδυασμό με το "επιχειρηματικό δαιμόνιο" ορισμένων δημάρχων στη λογική του κέρδους, οδήγησε στην επιβολή νέων φόρων στους δημότες, με πρώτα θύματα τους γονείς που έχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι καλούν και τους γονείς να απαιτήσουν οριστικές λύσεις στην κατεύθυνση της δημόσιας δωρεάν προσχολικής αγωγής, της διαφύλαξης και επέκτασης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της αύξησης των κονδυλίων για αναβάθμιση της λειτουργίας των σταθμών και της δημιουργίας νέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ