Σάββατο 13 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο στόχαστρο των βουλευτών του ΚΚΕ βρέθηκε χτες η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και ο υπουργός Γεωργίας κλήθηκε να απολογηθεί για την καταστροφή της υπαίθρου και το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Κατά τη συζήτηση σχετικής Επερώτησης οι βουλευτές αναφέρθηκαν στους αγώνες των αγροτών, τονίζοντας ότι αυτοί είναι δίκαιοι και ο πραγματικός υποκινητής τους είναι η κυβερνητική πολιτική, που υπακούει πιστά στα κελεύσματα του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών.

Ο Γ. Ανωμερίτης στις τοποθετήσεις του απέφυγε να δεσμευτεί για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων των αγροτών, ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται σκληρά στην ΕΕ και, τελικά, είπε, θα αποτρέψει περαιτέρω χτυπήματα κατά του εισοδήματος του αγρότη. Υπεραμύνθηκε της πρόσφατης ρύθμισης της ΑΤΕ για τα χρέη των αγροτών, αλλά αναγνώρισε ότι δεν επιβαρύνεται το δημόσιο από τη ρύθμιση αυτή, αφού πρόκειται για μία εσωτερική ρύθμιση της τράπεζας.

Οσο δε λύνονται τα προβλήματα οι αγώνες είναι μονόδρομος, τόνισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση να σταματήσει την τρομοκρατία και να αποσύρει τα ΜΑΤ από το θεσσαλικό κάμπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ