Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Χαλάζι και ΕΛΓΑ "καίνε" τους παραγωγούς

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Σε οικονομικό αδιέξοδο έχουν περιέλθει 200 περίπου κερασοπαραγωγοί της Αμυγδαλιάς Ν. Γρεβενών, αλλά και οι παραγωγοί οπωρικών, σιτηρών και άλλων αγροτικών προϊόντων των οικισμών Ροδιά, Μεγάλο Σειρήνι, Καλαμίτσι, Καλόχι και Φέλλι, καθώς η παραγωγή τους καταστράφηκε ολοσχερώς από την περσινή χαλαζόπτωση και ο ΕΛΓΑ - επί ένα σχεδόν χρόνο - καθυστερεί την καταβολή των αποζημιώσεων.

Με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου,ζητούν από τον υπουργό Γεωργίας να πάρει μέτρα, ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι κερασοπαραγωγοί της Αμυγδαλιάς, καθώς και οι παραγωγοί των παραπάνω οικισμών, που η παραγωγή τους καταστράφηκε πέρσι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, από την κακοκαιρία.

Από 400 τόνους κεράσια, στους οποίους ανέρχεται η μέση ετήσια παραγωγή στην περιοχή, πέρσι συλλέχτηκαν μόλις 10 τόνοι. Η ισχυρή χαλαζόπτωση σε μέγεθος καρυδιού, καθώς και ο παγετός, εκτός από την ολοσχερή καταστροφή της παραγωγής, προξένησε ζημιές και στα δέντρα, "πληγώνοντάς" τα ανεπανόρθωτα. Γεγονός που εντείνει την ανησυχία των παραγωγών, οι οποίοι αγωνιούν ότι πολλά δέντρα δε θα καρποφορήσουν φέτος, όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ