Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Ποινικοποιούν τους μαθητικούς αγώνες

Η ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών και των εκπαιδευτικών για μια καλύτερη δωρεάν δημόσια παιδεία, αποτελεί πάγια τακτική της κυβέρνησης και στοχεύει στην τρομοκράτησή τους, ώστε να σταματήσουν τους αγώνες, για να διατηρηθούν ως έχουν "τα κακώς κείμενα" και να περάσουν τα πολύ χειρότερα, που προωθούνται μέσω της εκπαιδευτικής "μεταρρύθμισης".

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η προκαταρκτική εξέταση για τις πρόσφατες καταλήψεις των σχολείων, που παρήγγειλε ο εισαγγελέας Τρικάλων Γ. Μανίκας.Στο πλαίσιο αυτής της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε στην Πταισματοδίκη κυρία Φυντάνη στις αρχές του περασμένου Φλεβάρη, εντάσσεται και η προ τριών ημερών, κλήτευση για κατάθεση του αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Τρικάλων Γ. Χριστοπούλου.Το "έγκλημα" του εκπαιδευτικού συνδικαλιστή είναι ότι διένειμε "ανοιχτές επιστολές" στους μαθητές των υπό κατάληψη σχολείων! Ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων αρνήθηκε να παραλάβει την κλήτευση για κατάθεση, καθώς η επίδοση δεν έγινε στο σπίτι του, αλλά στο σχολείο, γεγονός που το χαρακτήρισε απαράδεκτο.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα κληθούν να καταθέσουν τον Απρίλη διευθυντές Λυκείων και ΤΕΕ, αλλά και μαθητές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ