Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
Να μπει "φρένο" στις εισαγωγές αμνοεριφίων

Την έντονη ανησυχία τους, ενόψει των γιορτών του Πάσχα, εκφράζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής Παγγαίου, καθώς κάθε χρόνο την περίοδο αυτή η ελληνική αγορά κατακλύζεται από εισαγόμενα αμνοερίφια, με αποτέλεσμα να μένει απούλητη η εγχώρια παραγωγή και η "κατακρεουργημένη" ελληνική κτηνοτροφία να δέχεται ένα ακόμα ισχυρό χτύπημα.

Το πρόβλημα αυτό επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος κτηνοτρόφων Παγγαίου, με έδρα το Ροδολείβος Σερρών, τονίζοντας πως "η ανεξέλεγκτη εισαγωγή αμνοεριφίων δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους κτηνοτρόφους της χώρας μας, που περιμένουν αυτές τις μέρες που υπάρχει ζήτηση να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε μια λογική τιμή, ούτως ώστε από τα έσοδα να καταφέρουν να καλύψουν τα αυξημένα έξοδά τους". Και επισημαίνεται πως αυτή η κατάσταση που επικρατεί κάθε χρόνο, την περίοδο των γιορτών, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό τον Ελληνα κτηνοτρόφο, ο οποίος μοχθεί καθημερινά για να ανταπεξέλθει στα προβλήματα της κτηνοτροφίας.

"Το αποτέλεσμα από τις αθρόες εισαγωγές (νόμιμες ή παράνομες) αμνοεριφίων από τρίτες χώρες στη χώρα μας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι να μένουν αδιάθετα τα εγχώρια προϊόντα - που είναι αναμφίβολα καλύτερης ποιότητας από τα εισαγόμενα - καθώς οι τιμές τους διαμορφώνονται με βάση αυτές των εισαγομένων, τις οποίες ο Ελληνας κτηνοτρόφος δεν μπορεί να συναγωνιστεί λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής". Και καταλήγει: "Κύριο μέλημά μας πρέπει να είναι η διάθεση των δικών μας προϊόντων και σε δεύτερη μοίρα των εισαγομένων. Ακολούθως, πρέπει το κράτος να ελέγχει αυστηρά τις εισαγωγές, τόσο προς όφελος των κτηνοτρόφων μας, όσο και των καταναλωτών αφού θα ξέρουν ότι τρώνε εγγυημένα προϊόντα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ