Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ - ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Συγκέντρωση στο ΥΠΕΧΩΔΕ για τη λεωφόρο Σταυρού - Ελευσίνας

Οτι θα συνεχίσουν τον αγώνα για να μην υποβαθμιστούν οι περιοχές τους από τη λεωφόρο Σταυρού - Ελευσίνας, διαδήλωσαν χτες το πρωί κάτοικοι των Βριλησσίων και του Χαλανδρίου σε ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε έξω από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα και του Δήμου Βριλησσίων. Αίτημα των κατοίκων είναι να αποτραπεί η περιβαλλοντική καταστροφή από την κατασκευή της λεωφόρου και προτείνουν την κατασκευή υπόγειου και σκεπαστού δρόμου, ώστε να αξιοποιηθεί ο υπερκείμενος χώρος για πράσινο και αθλοπαιδιές και να διατηρηθεί ο αμιγής χαρακτήρας της περιοχής.Στη διαφημιστική εκστρατεία του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ ότι το "έργο είναι έργο πνοής για το Λεκανοπέδιο Αττικής", οι κάτοικοι των δύο δήμων απαντούν ότι η κατασκευή της λεωφόρου Σταυρού - Ελευσίνας "δεν πρέπει να καταδικάσει την περιοχή με τα οξυμένα κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά προβλήματα που θα προκαλέσει".

Ο Φάνης Αρχιμανδρίτης,επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Βριλησσίων", επισήμανε: "Με τη σημερινή συγκέντρωση εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την παρελκυστική τακτική και για τον εμπαιγμό που δεχόμαστε από την ηγεσία του υπουργείου, σε σχέση με το δίκαιο αίτημά μας. Στόχος μας είναι να δεσμευτεί, επιτέλους, ο υπουργός για την υπογειοποίηση του δρόμου. Οι κάτοικοι δεν πρόκειται να σταματήσουν να αγωνίζονται. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μορφή αγώνα".

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη λεωφόρος θα αποτελεί το μεγαλύτερο οδικό άξονα της Αθήνας, αφού θα έχει πλάτος 65 μέτρα και μήκος 72 χιλιόμετρα. Θα εξυπηρετεί τους μεγαλύτερους κυκλοφοριακούς φόρτους ολόκληρου του δικτύου Σταυρού - Ελευσίνας και της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού, θα περιλαμβάνει τρεις κύριες λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και σταθμούς διοδίων και θα δέχεται τουλάχιστον 200.000 αυτοκίνητα ημερησίως, στα σύνορα των Δήμων Βριλησσίων και Χαλανδρίου, όπου θα κατασκευαστεί ο δρόμος.

"Παραμένουμε αταλάντευτοι στα αιτήματά μας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Πασχαλίδης.Δηλαδή, στη δημιουργία σκεπαστού και υπόγειου δρόμου, στην αξιοποίηση του χώρου σε πράσινο, στη διατήρηση των χρήσεων γης αμιγούς κατοικίας. Και πάντα με στοιχειώδη σεβασμό προς το περιβάλλον, όπως είναι υποχρεωμένο να δείχνει το ΥΠΕΧΩΔΕ".

Στην ανάγκη να εκφράσει την πολιτική του βούληση ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ αναφέρθηκε ο δήμαρχος Βριλησσίων, Σταμάτης Λώλας,και πρόσθεσε ότι "εμείς θα απαντήσουμε μαζικά στα σχέδια του υπουργείου, προκειμένου να διασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για την πόλη μας".

Η τελική απάντηση του υπουργείου για το αν θα υλοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων θα δοθεί τις τελευταίες μέρες του Απρίλη. Οι κάτοικοι μέχρι τότε θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Αυτό δήλωσαν και εκπρόσωποί τους και εκπρόσωποι του δήμου, στη συνάντηση που είχαν, χτες το μεσημέρι, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιώργο Γανωτή,ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί την υλοποίηση του αιτήματος της Επιτροπής Αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ