Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΑΚ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Συντονισμένη δράση κατά της αντιλαϊκής πολιτικής

Σε συντονισμένη δράση κατά της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, που θίγει εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα, καλεί, με ανακοίνωσή της, η ΕΣΑΚ εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ). Δράση που δεν ενστερνίζονται οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, καθώς, με το πρόσχημα του διαλόγου, συναινούν στα κυβερνητικά σχέδια υποταγής των κοινωνικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στον "εθνικό στόχο" της ΟΝΕ.

Κάτι, που φάνηκε χαρακτηριστικά και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ - ΟΤΑ), όταν οι άλλες παρατάξεις αρνήθηκαν την πρόταση της ΕΣΑΚ να αποφασίσουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης ενάντια στην επίθεση στα δικαιώματά τους, με μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών και τις Περιφερειακές Διοικήσεις, 24ωρη απεργία και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, στην περίπτωση που οι επαφές με τους αρμόδιους είχαν αρνητικό αποτέλεσμα. ΠΑΣΚΕ, "Αυτόνομη Παρέμβαση" και ΔΑΚΕ καταψήφισαν τη συγκεκριμένη πρόταση, προβάλλοντας το δρόμο του... διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων τους. Οι "Αγωνιστικές Συσπειρώσεις" ψήφισαν τη δική τους πρόταση, που έκανε λόγο μεν για αγώνα, αλλά κατόπιν συνεδρίασης όλων των Σωματείων στην Ελλάδα, προκειμένου τελικά "να μη γίνει τίποτα, ώστε να μπορούν εύκολα να καταγγέλλουν τους πάντες και τα πάντα", όπως σημειώνει η ΕΣΑΚ στην ανακοίνωσή της.

Η πρόταση της ΕΣΑΚ, όπως αυτή εκφράστηκε από τα μέλη της στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ - ΟΤΑ, προβλέπει, ανάμεσα στα άλλα: Κάλυψη των απωλειών εισοδήματος - τα τελευταία χρόνια έφτασε στο 16% - από τη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας. Θέσπιση του 35ωρου, 7ωρου, 5ήμερου για όλους και 30ωρου, 6ωρου και 5ήμερου για τα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, Δημοσίου Δικαίου, με βάση τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των δήμων. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων και τακτοποίηση όλων όσοι εργάζονται για πάγιες και διαρκείς ανάγκες με ελάχιστο χρόνο δύο ετών εργασίας. Επίσης, τακτοποίηση όσων, για 4 - 5 χρόνια, εργάζονται μέσω δημοτικών επιχειρήσεων σε οργανωμένες υπηρεσίες των ΟΤΑ, με παράλληλη κατάργηση των τμημάτων ή των αμιγών αυτών επιχειρήσεων, ώστε καμία αρμοδιότητα των δήμων, με βάση τις οργανωμένες υπηρεσίες τους, να μην παραχωρείται στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Αύξηση εφάπαξ για μόνιμους και Ιδιωτικού Δικαίου.

"Δε θα κουραστούμε να τονίζουμε ότι μόνο η ενότητα και ο αγώνας, η διεκδίκηση, η αλληλεγγύη και ο συντονισμός με άλλα στρώματα εργαζομένων, που θίγονται από την ίδια αντεργατική πολιτική, κόντρα στα σχέδια κυβέρνησης - ολιγαρχίας - ΣΕΒ, αλλά και συνδικαλιστικών ηγεσιών που συμβιβάζονται και συναινούν, μπορούν να αποτελέσουν την ελπίδα για να λυθούν τα προβλήματά μας. Για να υπάρξει ανάπτυξη σε όφελος των εργαζομένων", καταλήγει, στην ανακοίνωσή της, η ΕΣΑΚ των εργαζομένων στην ΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ