Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Παρέμβαση της "Συμπαράταξης" για τα υπέρογκα τέλη

Αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής που θα επανεξετάσει το θέμα

Την ανάγκη εξασφάλισης ελεύθερων χώρων για τα λαϊκά στρώματα της Αθήνας, αλλά και της διασφάλισης χαμηλών τιμών από τα καταστήματα που διατηρούν τραπεζοκαθίσματα, τόνισε η "Συμπαράταξη για την Αθήνα",στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο ΔΣ τέθηκε από την αντιπολίτευση το ζήτημα των υψηλότατων αυξήσεων στα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων από καταστήματα, προκειμένου να αναπτύξουν εκεί τα τραπεζοκαθίσματά τους. Αυξήσεων που αποφασίστηκαν από τη δημοτική αρχή και έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση των καταστηματαρχών, αλλά και την παραπέρα αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων. Και αυτό γιατί οι επιχειρηματίες μετακυλίουν τις αυξήσεις που τους βαρύνουν στις τιμές των προϊόντων, τα οποία προσφέρουν στους καταναλωτές.

Μιλώντας στη συνεδρίαση ο Λεων. Αυδής,υπενθύμισε πως είχε καταψηφίσει τις αυξήσεις αυτές, όταν τις εισηγήθηκε η δημοτική αρχή. Επανέλαβε ότι οι αυξήσεις, που ξεπερνούν και το 1.000% σε σύγκριση με πέρσι, είναι προφανώς υπέρογκες. Τόνισε την ανάγκη να σταματήσει ο δήμος να ασυδοτεί παραχωρώντας όλους τους ελεύθερους χώρους σε επιχειρηματίες και διώχνοντας έτσι από εκεί τα λαϊκά στρώματα, στα οποία, όπως είπε, ανήκουν οι πλατείες και όμως αποκλείονται από αυτές, καθώς γεμίζουν με τραπεζοκαθίσματα.

Συμπλήρωσε πως η δημοτική αρχή πρέπει να εξασφαλίσει χώρους που ο καφές να προσφέρεται στις 200 δρχ. αντί των υψηλότατων τιμών που ισχύουν σήμερα και αποδυναμώνουν το εισόδημα των εργαζομένων ή τους περιορίζουν στην έξοδό τους. Για να συμβεί αυτό, όπως τόνισε, δεν μπορεί να επιβάλλονται τεράστιες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη.

Τελικά, το ΔΣ αποφάσισε τη συγκρότηση επιτροπής με εκπροσώπους όλων των παρατάξεων. Η επιτροπή, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα επανεξετάσει τις επιβληθείσες αυξήσεις και στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ θα προτείνει τροποποιήσεις όπου κρίνει απαραίτητο. Την απόφαση για το αν θα τροποποιηθούν οι αυξήσεις θα πάρουν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ρυθμιστικό Αθήνας

Ο Λεων. Αυδής αναφέρθηκε εξάλλου και σε πληροφορίες, που θέλουν την κυβέρνηση να ανατρέπει το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, στο βωμό της εκτέλεσης των "αναγκαίων" έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Επισήμανε ότι είναι - λόγω της δρομολογούμενης ανατροπής - ορατός ο κίνδυνος υποβάθμισης του περιβάλλοντος της Αττικής με παραπέρα τσιμεντοποίησή της, και υπερφορολόγησης των εργαζομένων για την εξεύρεση πόρων που θα οδεύσουν στην κατασκευή των ολυμπιακών έργων. Θύμισε ότι είχε καταθέσει παλιότερα πρόταση στο ΔΣ να εκδώσει ψήφισμα υπέρ της μη ανατροπής του Ρυθμιστικού, κάτι που είχε καταψηφιστεί από όλες τις άλλες παρατάξεις, και επανέφερε την πρότασή του για έκδοση του συγκεκριμένου ψηφίσματος.

Το Σώμα αποφάσισε, τελικά, να ενημερωθεί πρώτα συγκεκριμένα για τα έργα που προγραμματίζονται να γίνουν στο Λεκανοπέδιο και μετά να εκφράσει γνώμη για το ζήτημα.

Για τους Κούρδους

Η "Συμπαράταξη" πρότεινε ακόμη, οι Κούρδοι πρόσφυγες της Αθήνας ανά δέκα, κάθε μέρα, να χρησιμοποιούν τα δημοτικά λουτρά στο Σαράφειο Κολυμβητήριο, ως ένα στοιχειώδες μέτρο προστασίας της υγείας τους. Ο Λεων. Αυδής επισήμανε ότι είναι ένα από τα πολλά που οφείλει να κάνει για τους ανθρώπους αυτούς ο δήμος. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απάντησε ότι οι υπηρεσίες του δήμου θα εξετάσουν το πώς θα δρομολογηθεί η υλοποίηση της πρότασης που κατέθεσε η "Συμπαράταξη".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μείωση των δημοτικών τελών ζήτησε η «Συμπαράταξη» (2009-11-17 00:00:00.0)
Μια στο καρφί και δυο στο πέταλο (2000-12-08 00:00:00.0)
Αναστέλλεται η χορήγηση αδειών (2000-06-23 00:00:00.0)
Ενας χρόνος πλούσιας δράσης (2000-01-20 00:00:00.0)
Ο δήμος απομυζά τον δημότη (1998-09-03 00:00:00.0)
Λιγότεροι, πλέον, οι ελεύθεροι χώροι (1996-07-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ