Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται η απομόνωση της Θηρασιάς

Η σκανδαλώδης και απαράδεκτη αντιμετώπιση της κυβέρνησης απέναντι στους κατοίκους του νησιού Θηρασιά συνεχίζεται, αφού το πλοίο "Παναγιά Εκατονταπυλιανή" δεν ξεκίνησε τα δρομολόγια ακόμη, παρά τις κατά καιρούς "διαβεβαιώσεις" και υποσχέσεις της κυβέρνησης!

Ετσι, το ΚΚΕ επαναφέρει το θέμα στη Βουλή με δεύτερη Ερώτηση από τους βουλευτές Στρατή Κόρακα και Νίκο Γκατζή προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι σε σχετική Ερώτηση του Κόμματος στις 19/12/1998, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας διαβεβαίωνε ότι το συγκεκριμένο πλοίο θα ξανάρχιζε τα δρομολόγιά του από και προς τη Θηρασιά στα τέλη του Γενάρη του 1999. "Ωστόσο μέχρι σήμερα", σημειώνουν οι δύο βουλευτές, "παρόλο που βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου, το πλοίο εξακολουθεί να μην "πιάνει" Θηρασιά. Ετσι η απομόνωση του νησιού συνεχίζεται, όπως και η ταλαιπωρία των κατοίκων, οι οποίοι υποχρεώνονται να περιμένουν μέσα στο κρύο τα πρωινά, προκειμένου να πάνε Πειραιά μέσω Σαντορίνης!".

Καταλήγοντας, ρωτάνε τους δύο υπουργούς, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, "ώστε να τερματιστεί η απομόνωση της Θηρασιάς με την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας του νησιού προς και από τον Πειραιά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ