Πέμπτη 3 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ
Νέες οδυνηρές δεσμεύσεις προς τις ΗΠΑ

Καταγγέλλει με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής

Τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για τους επιβάτες των υπερατλαντικών πτήσεων, στηλιτεύει με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.

Οπως καταγγέλλει ο βουλευτής του Κόμματος, η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται διμερή συμφωνία με τις ΗΠΑ που, στο όνομα της κατάργησης της εξευτελιστικής διαδικασίας έκδοσης ταξιδιωτικής βίζας, αναλαμβάνει νέες οδυνηρές για τα δημοκρατικά και κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού δεσμεύσεις υποταγής στο αμερικανικό αντιτρομοκρατικό δόγμα των «ασύμμετρων απειλών». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου και την αντίστοιχη συμφωνία («Διμερές Μνημόνιο Κατανόησης») της Τσεχίας, συζητείται:

  • Η παρουσία ένοπλων αστυνομικών στις καμπίνες των αεροπλάνων.
  • Η παράδοση στην Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, οποιασδήποτε πληροφορίας αφορά τους επιβάτες πτήσεων προς ΗΠΑ ή άλλες χώρες, που θα θεωρηθούν «ύποπτοι τρομοκράτες».
  • Η διαρκής επιτήρηση και οι έλεγχοι των ελληνικών αεροδρομίων και των υπηρεσιών έκδοσης διαβατηρίων από την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.
  • Τα βιομετρικά διαβατήρια με ηλεκτρονικό τσιπάκι που θα περιέχει προσωπικές πληροφορίες.
  • Ενα ηλεκτρονικό σύστημα έγκρισης του ταξιδιού, με βιογραφικά και προσωπικά στοιχεία αντίστοιχα με αυτά που ζητούνται σήμερα για την έκδοση βίζας.
  • Ειδικές διαδικασίες και υπηρεσίες εξπρές που θα αναφέρουν στις αρχές των ΗΠΑ κλοπές ή απώλειες διαβατηρίων.

Καταλήγοντας ο Σπ. Χαλβατζής ρωτά τους υπουργούς Εσωτερικών και Μεταφορών - Επικοινωνιών ποια νέα μέτρα ετοιμάζεται να διαπραγματευτεί η Ελληνική Κυβέρνηση με τις ΗΠΑ για τους επιβάτες των υπερατλαντικών πτήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ