Πέμπτη 3 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
Καταστροφές κάθε χρόνο

Motion Team

Κάθε χρόνο οι καταστροφές στον Εβρο απ' τις πλημμύρες είναι τεράστιες. Κάθε χρόνο, οι αγρότες και οι κάτοικοι της περιοχής μετρούν πληγές. Σύμπτωση συνεχιζόμενη, όμως, παύει να είναι σύμπτωση, όπως λέει και ο λαός. Πρόκειται για διαχρονικό πολιτικό έγκλημα, αφού οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν εγκαταλείψει τα ουσιαστικά και αποτελεσματικά έργα υποδομής προς όφελος του λαού και των εργαζομένων.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία χρόνια, έχουν επιδοθεί σε ένα κύμα εξαγγελιών και υποσχέσεων. Είναι ενδεικτικό ότι μετά τις πλημμύρες του 1998, η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε πακέτο «έκτακτων μέτρων», ύψους 2,1 δισ. δραχμών, που όμως δεν υλοποιήθηκε πλήρως. Το 2003 εξαγγέλθηκε - και πάλι με κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ - ένα «ειδικό πρόγραμμα έκτακτων μέτρων» προϋπολογισμού 10 δισ. δρχ., εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν τα 6 δισ. Το 2005 εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ έργα. Το 2006, μετά τις πλημμύρες, η κυβέρνηση της ΝΔ έταξε και άλλα 30 εκατ. ευρώ από το Δ΄ ΚΠΣ για την κατασκευή φραγμάτων.

Τι έγινε μετά από όλα αυτά; Τον Αύγουστο του 2007, νέες, ακόμη σφοδρότερες, πλημμύρες! Στους οικισμούς Δικέλλων, Μάκρης και Μεσημβρίας, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν. Τα δρομολόγια του ΟΣΕ στο τμήμα Αλεξανδρούπολη - Κομοτηνή διακόπηκαν για τρεις μέρες. Τότε, η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ έλεγε: «Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, χρόνια τώρα, ενθαρρύνουν την ανεξέλεγκτη οικοδόμηση, το κλείσιμο των ρεμάτων και την απουσία κάθε σύγχρονου έργου υποδομής, προστασίας και πρόσβασης στην περιοχή».

Και σα να μην έφτανε αυτό, το Νοέμβρη του 2007 έρχονται νέες πλημμύρες. Περίπου 30.000 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων πλημμυρίζουν στο Τρίγωνο, στη Νέα Βύσσα και το Διδυμότειχο. Αυτή τη φορά διακόπτονται τα δρομολόγια του ΟΣΕ στη σιδηροδρομική γραμμή Διδυμότειχου - Ορεστιάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ