Πέμπτη 3 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
Εωλα επιχειρήματα από την κυβέρνηση

Με επιχειρήματα του είδους «το δημοψήφισμα είναι απλούστευση» ή «είναι αντίθετο στο Σύνταγμα» επιχείρησαν χτες οι υπουργοί Εργασίας και Δικαιοσύνης, αντίστοιχα, να υποστηρίξουν την άρνηση της κυβέρνησης να αποδεχτεί τη σχετική πρόταση.

«Σε ένα τόσο σύνθετο πρόβλημα όπως το Ασφαλιστικό δε χωρούν τόσο απλουστευμένες αρνήσεις ή καταφάσεις», υποστήριξε χαρακτηριστικά η Φάνη Πετραλιά, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης «θωρακίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των πολιτών, εξασφαλίζει τις επόμενες γενιές και εγγυάται τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού μας Συστήματος». Παράλληλα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για διγλωσσία λέγοντας ότι στις 15 και 16 Μαρτίου 2002 έγινε στη Βαρκελώνη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, που τάχθηκαν υπέρ της ελάττωσης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, την παράταση της παραμονής στην εργασία και της αύξησης της «πραγματικής ηλικίας κατά την οποία τα άτομα σταματούν να εργάζονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Στη χτεσινή συζήτηση, παρενέβη και ο Σωτήρης Χατζηγάκης, υποστηρίζοντας πως η «διενέργεια δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα αποτελούσε παραβίαση του Συντάγματος», αφού τα δημοψηφίσματα μπορούν να αφορούν όλα τα ψηφισμένα νομοσχέδια «εκτός από τα δημοσιονομικά».

Τα άλλα κόμματα

Στη λογική των «αντιδεξιών» μετώπων κινήθηκε η ομιλία του προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος δήλωσε ότι το αίτημα για δημοψήφισμα «μπορεί να είναι η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση της ΝΔ», μιλώντας επίσης για τον «ερχομό μιας κοινωνικής άνοιξης στη χώρα μας, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Συνασπισμένης Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Σε μια ακόμη λαϊκίστικη προσέγγιση επιδόθηκε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης. Σημείωσε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ του «να γίνονται δημοψηφίσματα 2 φορές το χρόνο», ενώ ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος εκτός από το Ασφαλιστικό και για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ