Πέμπτη 3 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ... «Η Ελλάδα θα χρειαστεί γερά νεύρα τις ημέρες και εβδομάδες που έρχονται. Το ελληνικό βέτο για τα Σκόπια θα προκαλέσει νευρική κρίση στην Ουάσιγκτον και αλλού (...) η Ελλάδα είναι βέβαιο πως, κατά τη λαϊκή έκφραση, "θα φάει πολύ επικοινωνιακό ξύλο" σε παγκόσμιο επίπεδο (...) θα πρέπει ακόμη να περιμένουμε σοβαρές προκλήσεις - αντίποινα από τα Σκόπια. Ας μην εκπλαγούμε αν βαφτίσουν κάθε πλατεία και δρόμο ακόμη και με το όνομα του... Βουκεφάλα (...) Και βεβαίως, ας μην έχουμε την αυταπάτη ότι δε θα τιμωρήσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις με δήθεν αθώες κυρώσεις για πολεοδομικές ή άλλες παραβάσεις (...) η αντιαμερικανική υστερία, το να διαδηλώνουμε χτυπώντας τα στήθια μας έξω από το κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας δε μας απέφερε ποτέ τίποτα παρά στιγμιαία αυτοϊκανοποίηση» (ο αρμοδιότερος Α. Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ: «Βέτο... με ημερομηνία λήξης υποσχέθηκε στον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους και στους άλλους συμμάχους στο ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να περιορίσει το μπαράζ επιθέσεων που αναμένεται να δεχτεί» (η Ειρήνη Καρανασοπούλου στα ΝΕΑ).

ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ, ΑΛΛΑ... «Δεν πρόκειται να υποχωρήσει η Ελλάδα, όποια πίεση κι αν δεχτεί από συμμάχους, φίλους και εταίρους, από τις καθαρές θέσεις της. Και βέβαια θα αντιδράσει με βέτο αν επιχειρηθεί η ένταξη στο ΝΑΤΟ της γειτονικής χώρας ως FYROM ή γίνει προσπάθεια να προωθηθεί "πρόσκληση υπό αίρεση". Το μήνυμα είναι σαφές» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ: «Παρέα με τη λέξη "συνεργασία" πάει και η λέξη "σοβαρότητα" (...) Να είναι ο κύριος Παπανδρέου ειλικρινής. Διότι αν πηγαίνει στο Μαξίμου για να διοχετεύουν μετά οι συνεργάτες του στα ΜΜΕ δυσαρέσκεια επειδή ο Καραμανλής του συνέστησε να μην πάει στα Σκόπια τότε ποιο το νόημα;» (ο Μ. Κοττάκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ