Πέμπτη 3 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κίνδυνοι για τους λαούς το ΝΑΤΟικό «πακετάκι»

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ λόγους κάνει κατά καιρούς συνόδους το ΝΑΤΟ και συνήθως καταλήγουν σε ...βρωμοδουλειές σε κάποιο σημείο του πλανήτη.

Σε καμία περίπτωση πάντως οι αρχηγοί των κρατών - μελών της εν λόγω συμμαχίας δε μαζεύονται για ...βαφτίσια. (Ούτε μωρών, ούτε χωρών!).

Αυτό για όσους εδώ, στην «ενδοχώρα», θέλουν να έχουμε την προσοχή μας αποκλειστικά στραμμένη στην ονομασία της ΠΓΔΜ και των ...ομηρικών - υποτίθεται - μαχών του Κ. Καραμανλή.

Προφανώς για να μην πάει το μυαλό μας ποιο είναι το «πακετάκι» στο οποίο πιθανόν καλείται να συμφωνήσει η κυβέρνηση προκειμένου να έχει «καλή μεταχείριση» από τις ΗΠΑ σε αυτή την υπόθεση.

Μόνο που η Ελλάδα - τους θυμίζουμε - δε συνορεύει μόνο με την ΠΓΔΜ. Συνορεύει με όλα τα Βαλκάνια.

Και είναι προς το συμφέρον της (στα σίγουρα) να συνορεύει με ...κράτη και όχι με αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις λίγο μεγαλύτερες από τη Σούδα.

Ακόμη κι αν δεν το βλέπουν (ή, καλύτερα, δε θέλουν να το βλέπουν), τέτοιες συνεχώς δημιουργούνται συνεχώς, αφού αυτό «απαιτεί» η εν λόγω λυκο-συμμαχία.

ΘΥΜΑΣΤΕ εσείς καμιά προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, που να λέει ο Καραμανλής «θα κόψω τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, θα περικόψω τις επικουρικές συντάξεις» και «θα αυξήσω τα όρια ηλικίας»;

Αν είχε πει τέτοια πράγματα, λέτε (ακόμη και οι «δικοί του») να τον χειροκροτούσαν και να κούναγαν σημαίες;

Μήπως ακούσατε να λέει κάτι τέτοιο στο περίφημο «ντιμπέιτ», όταν του έγινε σχετική ερώτηση;

Εκτός πια κι αν τα έλεγαν ψιθυριστά και φρόντιζαν να μην τα ακούμε...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ