Πέμπτη 3 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στις 16 Απρίλη απεργούμε!

Η απεργία στις 16 του Απρίλη μας αφορά όλους. Σ' αυτή την κρίσιμη καμπή του αγώνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις και το Ασφαλιστικό, κάθε Ομοσπονδία, Εργατικό Κέντρο και Σωματείο έχει μεγάλη ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους που εκπροσωπεί και στις σύγχρονες ανάγκες τους. Κρίνεται από το κατά πόσο συμβάλλει στην αναγκαία όσο ποτέ κλιμάκωση της πάλης ή οχυρώνεται πίσω από ψευτοεπιχειρήματα για να δικαιολογήσει τη σύμπλευση ή την ανοχή του στα αντεργατικά χτυπήματα από την εργοδοσία και τα κόμματά της.

Στις 16 του Απρίλη απεργούμε:

  • Γιατί δεν ανεχόμαστε την «αύξηση» του ενός (1) ευρώ τη μέρα που υπέγραψε με τους εργοδότες η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Είναι κοροϊδία και εμπαιγμός για όλη την εργατική τάξη και αυτό πρέπει να εκφραστεί με κάθε μέσο, σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς.
  • Διεκδικούμε ικανοποιητικές αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα στις κλαδικές συμβάσεις, η διαπραγμάτευση των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη. Αίτημά μας είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας που παράγει τον πλούτο με τα χέρια και το μυαλό της.
  • Κόβουμε τη φόρα στους μεγαλοεργοδότες που προτείνουν κλαδικές αυξήσεις μικρότερες ή ίσες με αυτές της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, ξεσαλωμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης και τη γονυκλισία της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής πλειοψηφίας.
  • Καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, των πολιτικών και συνδικαλιστικών της βαστάζων, που ισχυρίζονται ότι δήθεν «η οικονομία δεν αντέχει αυξήσεις». Τα κέρδη των 300 εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών, που για το 2007 έφτασαν τα 11 δισ. ευρώ, φανερώνουν ότι η οικονομία αντέχει, και με το παραπάνω, κατώτερο μισθό ίσο με 1.400 ευρώ και κατώτερο μεροκάματο 56 ευρώ, που διεκδικεί το ΠΑΜΕ.

Δίνουμε αποφασιστική συνέχεια στη μάχη ενάντια στο νόμο Πετραλιά. Γιατί το αντιπάλεμα, το δυσκόλεμα στην εφαρμογή του και η κατάργησή του, μαζί με τους νόμους Σιούφα και Ρέππα, είναι πρώτα και κύρια υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Απαιτείται ένταση της ταξικής πάλης και πολιτικοποίηση του αγώνα. Και αυτό είναι που πρέπει τώρα να σηματοδοτήσουν οι αγωνιστικές επιλογές των εργαζομένων.

  • Αντιστεκόμαστε στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που ετοιμάζουν το κεφάλαιο και τα κόμματά του, όπως η κατάργηση των Βαρέων - Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο για το δημόσιο, οι νέες αντιδραστικές αλλαγές στην Υγεία, που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την Κοινωνική Ασφάλιση, κ.ά.
  • Στέλνουμε μήνυμα αντίστασης στα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, με την απελευθέρωση των απολύσεων, τις νέες μορφές διευθέτησης του χρόνου εργασίας, την παραπέρα ελαστικοποίηση των μορφών απασχόλησης. Είναι συνένοχη η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που στα θεσμικά αιτήματα της Συλλογικής Σύμβασης επί της ουσίας αποδέχεται τις αξιώσεις των εργοδοτών.
  • Ορθώνουμε αναχώματα στην επίθεση ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία που βάλλεται με δικαστικές διώξεις και απόπειρες ποινικοποίησης.
  • Καταγγέλλουμε τις δυνάμεις που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και υποστηρίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Δεν μπορούν να κάνουν πραγματική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Δεν μπορούν να τα βάλουν με την πλουτοκρατία.

Βάζουμε ακόμα πιο γερά θεμέλια για τη μαζικοποίηση των συνδικάτων, τη ριζοσπαστικοποίηση της πάλης τους. Ορος αναγκαίος για να είναι αποτελεσματική η πάλη της εργατικής τάξης, να ανοίγει δρόμους για πιο ριζικές αλλαγές προς όφελός της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ