Πέμπτη 3 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δεν μπορεί η κυβέρνηση να υπερασπίσει την ειρήνη στην περιοχή στα πλαίσια του ΝΑΤΟ

Απάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κλήθηκε χτες από δημοσιογράφο, να σχολιάσει δημοσιεύματα στον Τύπο, σύμφωνα με τα οποία ο πρωθυπουργός έχει τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα αν το ΚΚΕ στηρίζει «την προσπάθεια του κ. Καραμανλή και για το βέτο». Η απάντησή της ήταν:

«Αυτοί που λένε και εννοούν ότι το ΚΚΕ έχει ενιαία θέση με την κυβέρνηση, κάνουν μια μεγάλη αφαιρετική δουλειά. Μπορεί π.χ. να συμφωνούμε στο ζήτημα της ονομασίας ως γεωγραφικό όρο - άλλωστε ξέρετε ότι αυτή ήταν η πρωτογενής δική μας θέση - από εκεί και πέρα πρέπει να σας πω το εξής: Δεν μπορεί η κυβέρνηση να υπερασπίσει συμφέροντα των συνόρων, της ειρήνης στην περιοχή, γιατί περί αυτού πρόκειται, από τη στιγμή που τα εντάσσει όλα μέσα στη λογική της εταιρικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Και επιπλέον η Σύνοδος του ΝΑΤΟ δε γίνεται μόνο για το αν θα ενταχθεί η FYROM ή όχι. Εδώ γίνεται για μια γενικότερη διεύρυνση που συνδυάζεται με την αντιπυραυλική άμυνα, με την αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Επομένως πρόκειται για μια Σύνοδο του ΝΑΤΟ που ίσως πάρει αποφάσεις που θα έχουν πάρα πολύ σοβαρές και τραγικές συνέπειες.

Θα διαφωνήσουμε - και το λέω προκαταβολικά - αν ο πρωθυπουργός προβάλλει το βέτο και προσφέρει την ίδια ώρα ανταλλάγματα στην ιμπεριαλιστική πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ