Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στους εργαζόμενους γονείς της Αμαλιάδας για το κλείσιμο των βρεφονηπιακών σταθμών μετά από απόφαση του δημάρχου της πόλης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Κώστας Αλυσανδράκης, Γιάννης Πρωτούλης και Σπύρος Χαλβατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό:

-- Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να λειτουργήσουν άμεσα και απρόσκοπτα όλοι οι παιδικοί σταθμοί της Αμαλιάδας και να μη μείνει ούτε ένα παιδί έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς;

-- Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να κατοχυρωθεί το δικαίωμα για μόνιμη - σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους των βρεφονηπιακών σταθμών και να μη μείνει ούτε ένας χωρίς σταθερή εργασία;

-- Προτίθεται η κυβέρνηση να εντάξει τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και γενικότερα την προσχολική αγωγή σε ένα ενιαίο εκπαιδευτικό σύστημα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που θα παρέχει φροντίδα, ψυχαγωγία, μόρφωση σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών και των εργαζόμενων γονέων;

ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΧΕΡΩΝ, ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΔΕΩΝΟΣ: Αυτή τη στιγμή το φράγμα των Αχερών βρίσκεται στη φάση της κατασκευής του. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 35.000.000 ευρώ και καλύπτεται από εθνικούς πόρους, με ευθύνη του ΥΠΕΧΩΔΕ. Το έργο περιλαμβάνει το κυρίως σώμα του φράγματος, την αποπεράτωση της σήραγγας, τα αντλιοστάσια, και το δίκτυο δρόμων ελέγχου. Με τη συγκεκριμένη υλοποίηση του έργου, η λειτουργία του φράγματος καλύπτει περίπου 10.000 στρέμματα, στην υψηλή περιοχή άρδευσης. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως η αρχική μελέτη που είχε γίνει ήταν ενιαία, για κάλυψη και της χαμηλής και της υψηλής περιοχής άρδευσης. Στη δημοπράτηση μπήκε μόνο η υψηλή περιοχή, αφήνοντας έξω 16.000 στρέμματα της χαμηλής περιοχής.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Κώστας Αλυσανδράκης και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς:

-- Πότε προτίθεται να δημοπρατήσει το ΠΕΧΩΔΕ το τμήμα του έργου που αφορά την περιοχή χαμηλής άρδευσης που περιλαμβάνει 16.000 χιλιάδες στρέμματα.

-- Προτίθεται το ΠΕΧΩΔΕ να συνεργαστεί με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έτσι ώστε από αγωγό του φράγματος να τροφοδοτηθούν με νερό οι δεξαμενές των υφιστάμενων αρδευτικών έργων.

ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΕΝΔΥΣΗΣ «ACTION» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΡΟΥΧΩΝ «RAMMER»: Οι πενήντα εργαζόμενοι της βιοτεχνίας «ACTION» και δεκαπέντε του εμπορικού τμήματος, με την επωνυμία «RAMMER», ιδιοκτησίας Αποστολάκη, επιστρέφοντας από την καλοκαιρινή άδειά τους βρήκαν τις επιχειρήσεις τους κλειστές. Οι εργαζόμενοι όχι μόνο έχασαν τη δουλειά τους, αλλά δεν πήραν ούτε την αποζημίωσή τους. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι της «RAMMER» είναι απλήρωτοι από τον Ιούλιο και δεν τους καταβλήθηκε ούτε το επίδομα άδειας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς:

-- Γιατί δέχτηκε η Επιθεώρηση Εργασίας τις ομαδικές απολύσεις στις βιοτεχνίες «ACTION» και «RAMMER».

-- Πότε θα καταβληθούν οι μισθοί και οι αποζημιώσεις στους εργαζόμενους.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΙ ΨΑΡΩΝ: Στα Ψαρά του νομού Χίου, η Κ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων έχει αναλάβει έργο για την ανάδειξη και οργάνωση του αρχαιολογικού χώρου στο Αρχοντίκι, στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Β. Αιγαίου (ΠΕΠ), με συγχρηματοδότηση της ΕΕ και της περιφέρειας Β. Αιγαίου και με τετραετή διάρκεια.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Εύα Μελά, Λίλα Καφαντάρη και Σταύρος Σκοπελίτης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό

-- Για ποιους λόγους δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Και πότε προβλέπεται η ολοκλήρωση των ανασκαφικών εργασιών;

-- Τι περιλαμβάνει η μελέτη για το έργο ανάδειξης και σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκεται;

-- Τι χρηματοδοτήσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα και από ποιους φορείς;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ