Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ 90ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλη προσέλευση κόσμου

Εργο του Βαγγέλη Δημητρέα
Εργο του Βαγγέλη Δημητρέα
Με μεγάλη προσέλευση κόσμου, συνεχίζεται στον πολιτιστικό χώρο του Δήμου Αθηναίων «Τεχνόπολη» στο Γκάζι (Πειραιώς 100, στάση μετρό Κεραμεικός), η μεγάλη έκθεση εικαστικών τεχνών προς τιμήν των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ. Το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή, οι τρεις χώροι που φιλοξενούν την παρουσίαση (αίθουσες Δ12, Δ13, Δ9) συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον πλήθους επισκεπτών, επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι η έκθεση αυτή είναι ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός. Ανθρωποι κάθε ηλικίας, παλιότεροι αγωνιστές, αλλά και οι νέοι που πάνε κόντρα στο ρεύμα, περιηγήθηκαν στους χώρους και «συναντήθηκαν» με το κόκκινο χρώμα του αγώνα και την πολυχρωμία της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Στην έκθεση, που διαρκεί έως τις 27 Νοέμβρη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κόμματος 300 εικαστικοί δημιουργοί, καταθέτοντας το δικό τους «χρώμα» στους αγώνες και τις θυσίες, στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Στην κεντρική μεγάλη αίθουσα (Δ12), στον ιδιαίτερο αισθητικά χώρο της Αποθήκης (Δ9), αλλά και στην αίθουσα Δ13, παρουσιάζονται περίπου 600 έργα όλων των μορφών εικαστικής έκφρασης (ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, μεικτές τεχνικές, ψηφιδωτά, κεραμικά, φρέσκο, εγκαταστάσεις, έργα νέων τεχνολογιών: βίντεο, καλλιτεχνικές φωτογραφίες κ.ά.). Εργα πρωτότυπα, ανεξαρτήτως θέματος, τεχνοτροπίας, υλικού και μέσου.


Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 5 μ.μ. - 9 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή: 10 π.μ. - 9 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο. Στην «Τεχνόπολη» θα πραγματοποιηθούν παράλληλα και οι εξής εκδηλώσεις: Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και κοινωνικό περιβάλλον» (23/11, 11 π.μ. - 4 μ.μ.). Η μουσική βραδιά «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε» (26/11, 8.30 μ.μ.)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ