Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αμεσα μέτρα κατευθείαν προς τους εργαζόμενους

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά τη συνάντησή της με το Σωματείο των Εργαζομένων στο «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο»

Με το Σωματείο των Εργαζομένων στο «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στον Περισσό. Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οπως είναι γνωστό, αντιπαλέψαμε σθεναρά όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, που προωθήθηκαν διαδοχικά από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας ότι αυτές θα έφερναν σε πολύ χειρότερη μοίρα τους εργαζόμενους, σε συνδυασμό με τη γενικότερη στρατηγική που η ιδιωτικοποίηση υπηρετούσε. Στις σημερινές συνθήκες μπορούμε να κατανοήσουμε το αίτημα που υιοθετούν οι εργαζόμενοι για το "Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο" και την επαναφορά του στο κράτος, είτε ακόμη και της "Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας". Ωστόσο, σημειώνουμε το εξής: Οτι κάτι τέτοιο θα μπορούσε βεβαίως να λειτουργήσει προς την κατεύθυνση της άμβλυνσης των οξυμένων προβλημάτων που προκαλεί η καπιταλιστική κρίση. Ωστόσο, όμως, αυτό συνεπάγεται και μια πολιτική, από την πλευρά του κράτους και της κυβέρνησης, αντίθεσης προς τη λογική της απελευθέρωσης της αγοράς, ούτως ώστε να μην υπάρξει πρόσφορο έδαφος για τη χρησιμοποίηση κρατικών φορέων προς όφελος συνολικά του κεφαλαίου ή να υπάρχει ανταγωνισμός από τους ιδιώτες που οδηγούν κρατικά ιδρύματα σε χρεοκοπία.

Θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στο "Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο" και με τις θέσεις που επιδιώκουν να υιοθετήσουν, ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των δανειοληπτών. Ταυτόχρονα, όμως, ως Κόμμα είμαστε υποχρεωμένοι να συμβάλουμε με την ενδυνάμωση της γενικότερης πολιτικής μας πρότασης».

Για την κρίση η Αλ. Παπαρήγα τόνισε:

«Επιβεβαιώνεται αυτό που από την πρώτη στιγμή είχαμε πει, πριν ακόμα ξεσπάσει η κρίση, ότι η καπιταλιστική κρίση χτυπάει πρώτα απ' όλα τις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, τις ηγετικές δυνάμεις της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας και αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι οι εργαζόμενοι να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα κατευθείαν προς αυτούς και να μην περιμένουν ότι θα βελτιωθεί η θέση τους με τη γνωστή λογική: Ενισχύουμε το κεφάλαιο και το κεφάλαιο θα δώσει στους εργαζόμενους. Αυτή η λογική είναι ανύπαρκτη, δεν ισχύει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ