Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ
Αθλια η κατάσταση που επικρατεί

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών, με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στο Τμήμα Αλλοδαπών και στην Υπηρεσία Ασύλου, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη και Γιώργος Μαυρίκος. Στην Ερώτησή τους οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Ως Κόμμα έχουμε αναδείξει επανειλημμένα την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Τμήμα Αλλοδαπών και στην Υπηρεσία Ασύλου, μέσα από Ερώτηση που έχουμε καταθέσει αλλά και με Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή.

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου 25/10/08 και ξημερώματα Κυριακής 26/10/08 έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός μετανάστη και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων μεταναστών από την άγρια επίθεση που εξαπέλυσαν οι αστυνομικές δυνάμεις εναντίον τους.

Τα ίδια τα γεγονότα και η έκβασή τους επιβάλλουν τη θεσμοθέτηση άμεσων μέτρων. Μέτρα που θα περιφρουρούν τη ζωή και την αξιοπρέπεια των μεταναστών που συνωστίζονται στην Υπηρεσία, μέτρα που δε θα ευτελίζουν την ουσία του Ασύλου.

Οι απαντήσεις που σήμερα δίνει η κυβέρνηση δεν μπορούν να εφησυχάσουν κανένα. Φοβούμαστε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουμε μάρτυρες νέων βίαιων ενεργειών και ότι θα καταγραφούν νέα θύματα.

Εύλογα ερωτήματα γεννιούνται από τη στάση της κυβέρνησης και την άρνησή της να τοποθετηθεί πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως το αν θα φύγει από την ευθύνη της Αστυνομίας η υπηρεσία του Ασύλου και το γιατί επιμένει να "λύνεται" το ζήτημα της νομιμοποίησης των μεταναστών μέσω της Υπηρεσίας Μετανάστευσης.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. υπουργός:

-- Πότε θα φύγει από την ευθύνη της Αστυνομίας η Υπηρεσία του Ασύλου;

-- Θα "ανοίξει" τη διαδικασία νομιμοποίησης για τους μετανάστες, που είναι ήδη στη χώρα μας;

-- Γιατί δεν εφαρμόζονται οι κατευθύνσεις της Υπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες, που ιδιαίτερα για τη χώρα μας σήμερα αφορούν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό από τη Σομαλία, που σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο;

-- Τι ενέργειες έχουν γίνει για να αποκαλυφθεί η ευθύνη της Αστυνομίας για το θάνατο του μετανάστη και τη βίαιη επιχείρηση, που είχε αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό δεκάδων μεταναστών;

-- Σε τι ενέργειες σκοπεύει να προχωρήσει το επόμενο διάστημα, ώστε να μη θρηνήσουμε νέα θύματα από αντίστοιχα περιστατικά στη Διεύθυνση Αλλοδαπών;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ