Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΑΕΔ
Διαμαρτυρία της ΚΝΕ για το απαράδεκτο καθεστώς

Με τον διοικητή του Οργανισμού συναντήθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ και ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ και βουλευτής του Κόμματος

Παράσταση διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις επαγγελματικές σχολές του ΟΑΕΔ, πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, Γραμματέα του ΚΣ και βουλευτή του ΚΚΕ και τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ και βουλευτή του Κόμματος.

Το κλιμάκιο της ΚΝΕ επισήμανε στον διοικητή του ΟΑΕΔ, Αλ. Βερναρδάκη, ότι η σύμβαση μαθητείας, βάσει της οποίας αμείβονται οι μαθητές που απασχολούνται σε διάφορους εργοδότες είναι πάρα πολύ χαμηλή, και ότι πρέπει να είναι στο ύψος της συλλογικής σύμβασης εργασίας. Ακόμα πρόβαλε τη θέση της ΚΝΕ ότι η επαγγελματική εκπαίδευση πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν, να ξεκινάει μετά τα 18 (μετά την ολοκλήρωση του ενιαίου 12χρονου σχολείου).

Για το καθεστώς που επικρατεί στις επαγγελματικές σχολές υπογραμμίστηκε ότι το δόγμα του ΟΑΕΔ - επιδότηση της εργοδοτών και όχι των ανέργων - υλοποιείται και στις σχολές, οι οποίες θυμίζουν λίγο - πολύ δουλεμπορικό γραφείο. Ακόμα, καταγγέλθηκε ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν τηρείται ούτε και αυτή η απαράδεκτη σύμβαση μαθητείας. Μεγάλο ποσοστό των παιδιών δουλεύουν κανονικό ωράριο και παραπάνω - ενώ πρέπει να απασχολούνται μέχρι 6 ώρες - και σαν αμοιβή παίρνουν μόνο τα έξι ευρώ της επιδότησης του ΟΑΕΔ. Τέλος, απαίτησαν οι καταστάσεις των εργοδοτών που απασχολούν μαθητές να δίνονται στα εργατικά σωματεία, για να αναλάβουν μερίδιο ευθύνης και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως απαιτεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ