Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ κυβερνήσεις και επιχειρηματικά συμφέροντα

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να καλύψει άμεσα τα τεράστια ελλείμματα του Ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων

  • Οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου καλούνται να πληρώνουν άμεσα οι ίδιοι τα φάρμακα λόγω διακοπής της χορήγησής τους από τους φαρμακοποιούς Αττικής, ενώ σε λίγο θα πληρώνουν και τους γιατρούς. Τα χρέη του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) έχουν φτάσει τα 140 εκατομμύρια ευρώ μόνο για Αθήνα και Πειραιά, ενώ πανελλαδικά τα χρέη όλων των ασφαλιστικών ταμείων προς τους φαρμακοποιούς υπολογίζονται στα 3 δισ. ευρώ. Επίσης οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΟΠΑΔ παραμένουν απλήρωτοι από το Φλεβάρη του 2008.
  • Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη η αγωνιστική δράση των ασφαλισμένων, των δημοσίων υπαλλήλων, των φαρμακοποιών και των γιατρών να στραφεί κατά της πολιτικής και των συμφερόντων που ληστεύουν το Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων. Δηλαδή κατά της υποχρηματοδότησης των Ταμείων, κατά των φαρμακοβιομηχανιών και της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.
  • Την ίδια ώρα, καμία δέσμευση για τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων δεν ανέλαβε η υπουργός Απασχόλησης, κατά τη χτεσινή συνάντησή της με αντιπροσωπεία των Συνεργαζομένων Ομοσπονδιών των Συνταξιούχων, ενώ το ΠΑΣΟΚ το μόνο που αντιπαραθέτει είναι το Ταμείο φτώχειας, δηλαδή ψίχουλα για τους χιλιάδες απόμαχους της δουλειάς.

ΣΕΛ.  9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ