Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε πλήρη διάλυση το Νοσοκομείο της Ρόδου

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ρόδου και τη μη ύπαρξη εντατικής μονάδας νεογνών, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Κώστας Καζάκος, Λίλα Καφαντάρη και Μπάμπης Χαραλάμπους. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές τονίζουν:

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Ρόδου είναι τεράστια, με αποτέλεσμα να λειτουργεί οριακά. Τα προβλήματα αυτά είναι γνωστά στο Υπουργείο και το Κόμμα μας επανειλημμένα έχει φέρει με Ερωτήσεις κλπ. το θέμα στη Βουλή.

Η μεταφορά του Νοσοκομείου από το παλαιό κτίριο στο νέο το 2000 είχε καλλιεργήσει ελπίδες ότι η υγεία στη Ρόδο και γενικότερα στα Δωδεκάνησα πήρε προτεραιότητα και οι κάτοικοι θα τύγχαναν καλύτερης περίθαλψης.

Δυστυχώς, μέρα με τη μέρα, οι κάτοικοι βιώνουν με τραγικό τρόπο την υποβάθμιση, την απαξίωση του Νοσοκομείου, που διαχρονικά και με συνέπεια ακολουθούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Στοιχείο που επιβεβαιώνει την απαράδεκτη κατάσταση είναι ότι το νοσοκομείο δε διαθέτει εντατική μονάδα νεογνών!!!

Οποια νεογνά προλαβαίνουν να τα μεταφέρουν στην Κρήτη ή στην Αθήνα έχουν ελπίδα να ζήσουν. Το τελευταίο όμως δεν πρόλαβε να σωθεί και υπέκυψε στο δρόμο προς την Κρήτη.

Την εγκληματική αδιαφορία που δείχνει η Κυβέρνηση την πληρώνουν οι άνθρωποι και τα μωρά με την ίδια τους τη ζωή.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να πράξει άμεσα επιτέλους για όλα αυτά που έχουν οδηγήσει το Νοσοκομείο της Ρόδου σε πλήρη διάλυση, λόγω έλλειψης προσωπικού, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας πλέον να αντιμετωπίσει τα περιστατικά του νησιού, με αποτέλεσμα να χάνονται συχνά και άδικα ανθρώπινες ζωές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ