Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σταθερά σε αντισυνταξιουχική ρότα

Καμία δέσμευση για κανένα από τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων δεν ανέλαβε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, κατά τη χτεσινή συνάντησή της με αντιπροσωπεία των Συνεργαζομένων Ομοσπονδιών των Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ - ΝΑΤ και ΟΤΑ, παρουσία των διοικητών του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του γραμματέα του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στα χνάρια των πρόσφατων δηλώσεων του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή προς τους συνταξιούχους ότι «δεν αντέχει η οικονομία», η υπουργός Απασχόλησης με τη σειρά της υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής και προσπάθησε να απαλλαγεί των ευθυνών της, υποσχόμενη ανέξοδα ότι η κυβέρνηση εγγυάται «απολύτως τις συντάξεις και όλες τις παροχές». Ακόμα, επανέλαβε προκλητικά τον ψευδή ισχυρισμό ότι μετά τις ενοποιήσεις των Ταμείων «ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις και ισχύουν και οι ίδιες παροχές που είχαν όλοι πριν τις ενοποιήσεις» και στο όνομα της διεθνούς κρίσης δήλωσε γενικά και αόριστα ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να εξαγγείλει δέσμη μέτρων για τις ευάλωτες ομάδες.

Οι συνταξιούχοι ξεκαθάρισαν ότι η πολιτική που ακολουθείται μέχρι σήμερα από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, είναι αυτή που έχει οδηγήσει χιλιάδες συνταξιούχους να ζουν με συντάξεις πείνας, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Μια πολιτική που στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος τόσο των συνταξιούχων όσο και συνολικά της εργατικής τάξης. Γι' αυτό το λόγο, ξεκαθάρισαν ότι ο αγώνας τους, σε συντονισμό με το ταξικό εργατικό κίνημα θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στον «Ρ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δ. Μαυροδόγλου, «το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ