Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας μετά τη μετεγκατάσταση

ΕΡΩΤΗΣΗ προς την υπουργό Εξωτερικών, με θέμα τα προβλήματα στο νέο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Γιάννης Γκιόκας, Κώστας Καζάκος και Εύα Μελά. Στην Ερώτησή τους οι κομμουνιστές βουλευτές τονίζουν:

«

Η μετεγκατάσταση, τον Ιούλη του 2008, των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) από την Αχαρνών στην οδό Ζαλοκώστα, λόγω της ανεπάρκειας (κτιριακής υποδομής και ασφάλειας) οι εργαζόμενοι αισθάνονται ανασφάλεια και στενότητα χώρων εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΓΓΑΕ, εκτός του ότι ο χώρος εργασίας είναι πιο κάτω σε τετραγωνικά μέτρα από το μισό του χώρου του επί της Αχαρνών κτιρίου, επισημαίνουν και τις παρακάτω σοβαρότατες ελλείψεις.

  • Δεν υπάρχει τεχνικός ασφάλειας στην υπηρεσία.
  • Δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου. Σε περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλου κινδύνου οι εργαζόμενοι είναι καταδικασμένοι.
  • Δεν υπάρχει σωστή σήμανση στις πυροσβεστικές φωλιές και λαβές για το άνοιγμα των προστατευτικών καλυμμάτων τους.
  • Στο κλιμακοστάσιο δεν υπάρχει πρόσβαση λόγω ανακαίνισης του κτιρίου, που σε συνδυασμό με τα παραπάνω δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια και τη ζωή των εργαζομένων στη ΓΓΑΕ.
  • Τέλος, η στενότητα των χώρων εργασίας εκτός από τη δυσλειτουργία των υπηρεσιών και την ταλαιπωρία των εργαζομένων είναι παγίδα για ατυχήματα.

Επειδή η ευθύνη της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εξωτερικών είναι μεγάλη, για τη λειτουργία των υπηρεσιών της ΓΓΑΕ, την ασφάλεια και τις απρόσκοπτες συνθήκες εργασίας του προσωπικού, ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα ώστε:

  • Να εξασφαλιστεί η εκτός κινδύνου και απρόσκοπτη εργασία των εργαζόμενων στο νέο χώρο της ΓΓΑΕ.
  • Για την τακτοποίηση όλων των ελλείψεων και υποδομών στο χώρο εργασίας όπως ζητά ο Σύλλογος των εργαζομένων και προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία για τα μέτρα ασφαλείας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ