Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Συνεχίζονται οι συναντήσεις Χριστόφια - Ταλάτ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Η νομοθετική εξουσία ήταν το θέμα της χτεσινής συνάντησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στα πλαίσια των απευθείας διαπραγματεύσεων, στο χώρο του αεροδρομίου της Λευκωσίας, στη νεκρή ζώνη, παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ανέφερε ότι ασχολήθηκαν με θεσμούς των ανεξάρτητων οργάνων, όπως ο Ομοσπονδιακός Γενικός Εισαγγελέας και ο Ομοσπονδιακός Γενικός Ελεγκτής καθώς και ζητήματα που αφορούν το Ανώτατο Δικαστήριο.

Η συνάντηση σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ΟΗΕ διεξήχθη σε ένα ευχάριστο και πολύ θετικό κλίμα, με την επόμενη να ορίζεται για την Τρίτη 25 Νοέμβρη.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την πλευρά του σε ομιλία του στην Εθνική Λέσχη Τύπου της Ουάσιγκτον και στο ίδρυμα Brookings αναφερόμενος στο Κυπριακό δήλωσε ότι η Τουρκία «υποστηρίζει τη νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει», επαναλαμβάνοντας ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά ενέκρινε το Σχέδιο Ανάν, αντίθετα με τους Ελληνοκύπριους, «αλλά μόνο το νότιο μέρος έγινε μέλος της ΕΕ, ενώ η βόρεια Κύπρος εξακολουθεί να τιμωρείται, κάτι που δεν είναι δίκαιο και μας λυπεί»...

  • Βλήμα όλμου από τα κατεχόμενα έπεσε σε σπίτι στον Αγιο Δομέτιο, Λευκωσίας, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε και από τους εμπειρογνώμονες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και της Εθνικής Φρουράς. Επρόκειτο για εκπαιδευτικό βλήμα διαμετρήματος 81 χιλιοστών, τουρκικής προέλευσης, ενώ ο δήμαρχος της περιοχής, ζήτησε από την κυβέρνηση να προβεί σε διαβήματα, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των κατοίκων του προαστίου, όπου το πλάτος της νεκρής ζώνης κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης είναι σε μερικά σημεία μόνο μερικά μέτρα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ