Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Η σημαία

Επειδή οι ασχημίες με τη σημαία του Πολυτεχνείου συνεχίζονται - έστω κι αν φιλοξενούνται στα «ψιλά» της ειδησεογραφίας - η στήλη υποχρεούται να επισημάνει τα εξής:

Πρώτον, τα παιδάκια της ΠΑΣΠ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ είναι ακριβώς ό,τι και το μήλο που, ό,τι και να κάνει, κάτω από τη μηλιά θα πέσει. Οι πρόγονοί τους σφετερίστηκαν ιδέες, έννοιες, λέξεις, συνθήματα και αγώνες στους οποίους ποτέ δε συμμετείχαν.

Δεύτερον, τα παιδάκια της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, εδώ και χρόνια, αποδεικνύοντας ότι σόι πάει το βασίλειο, κατακρατούν και σφετερίζονται τη σημαία του Πολυτεχνείου, τη ματοβαμμένη σημαία, λες και είναι περιουσιακό τους στοιχείο, λες και τους την κληροδότησε ο Κουτσόγιωργας, ο Παπαντωνίου και ο Τσουκάτος.

Τρίτον, και όσον αφορά στην ηγεσία της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, τόσο οι ιστορικές όσο και οι ιδεολογικές τους αναφορές εκπροσωπούνται περίφημα από εκείνα τα πλαστικά σημαιάκια που κουνάνε στις συγκεντρώσεις, που παλιότερα τους τις διοργάνωναν η «Σόγιερ» και η «Χάμιλτον».

Τέταρτον, η σημαία του Πολυτεχνείου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την μπερδεύουν με τις σημαίες του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των τραπεζιτών, οι οποίοι, όπως έγραφε τις προάλλες το «Βήμα», «τώρα προσφεύγουν στον κ. Παπανδρέου».

Πέμπτον, τα παιδάκια της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, ό,τι και να κάνουν, τελικά η σημαία θα πάει στη θέση της. Εκεί που ανήκει, στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ