Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Πλασιέ

Τους έχουμε απολαύσει σε ρόλους πλασιέ όπλων εκ μέρους του στρατιωτικού συμπλέγματος των ΗΠΑ, πλασιέ τηλεπικοινωνιακού υλικού (κατάλληλου και για υποκλοπές) των ομώνυμων μονοπωλίων, πλασιέ συστημάτων ασφαλείας για λογαριασμό διαβόητων «υπηρεσιών» και άλλων τέτοιων «ευαγών ιδρυμάτων».

Εφτασε όμως και η στιγμή, στο συνέδριο του «Εκόνομιστ», όπου θαυμάσαμε τον Αμερικανό πρέσβη, τον κ. Σπέκχαρντ σε ένα νέο για τους Αμερικανούς πρεσβευτές ρόλο: Πλασιέ των αμερικάνικων φαρμακευτικών εταιρειών και των βιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας!

Πράγμα, που, σε μια δεύτερη ανάγνωση, φαίνεται πολύ λογικό. Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Σπέκχαρντ είναι ο εκπρόσωπος στην Ελλάδα μιας χώρας, που το ενδιαφέρον της για τη δημόσια Υγεία των πολιτών της είναι παροιμιώδες: Κοντά 50 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες δεν έχουν ούτε δείγμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και άλλα 30 εκατομμύρια ζουν καθημερινά με συσσίτιο. Υπάρχει, λοιπόν, «καταλληλότερος» από τον κ. Σπέκχαρντ, να παραδίδει μαθήματα στην πολιτική ηγεσία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το πώς θα χειριστούν τη δημόσια Υγεία στην Ελλάδα;...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ