Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυνικές ομολογίες Κ. Χατζηδάκη

«Μοχλός θωράκισης της οικονομίας» ο τουρισμός, κατά τον Αρη Σπηλιωτόπουλο

Με κυνικές ομολογίες διάνθισε την εκτενή του ομιλία στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, Κ. Χατζηδάκης, υποστηρίζοντας επί της ουσίας ότι η εμμονή της κυβέρνησης στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις (σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις) ...εγγυάται «ανάπτυξη και ευημερία», παρέχοντας ταυτόχρονα ...«θωράκιση απέναντι στις κρίσεις»!

Αναφερόμενος στο θέμα της «Ολυμπιακής» ο Κ. Χατζηδάκης ομολόγησε κυνικά ότι η λύση που εξασφάλισε η κυβέρνηση «απαλλάσσει τελείως τον υποψήφιο επενδυτή από χρέη του παρελθόντος, ενώ, παράλληλα, του δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώσει ο ίδιος τη δομή της εταιρείας του, υπογράφοντας ατομικές συμβάσεις από την αρχή». Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο υπουργός και στο «Σχέδιο Ανασυγκρότησης του ΟΣΕ», με κεντρικό στόχο τη μείωση του λειτουργικού ελλείμματος του οργανισμού στα 80 εκατ. ευρώ μέχρι το 2010, από τα 455 εκατ. ευρώ που ήταν το 2007. Σημειώνεται ότι το κυβερνητικό σχέδιο για τον ΟΣΕ, σε αδρές γραμμές, προβλέπει δραστική μείωση του προσωπικού, αυξήσεις στα εισιτήρια (με απαρχή το νέο έτος), περικοπές δρομολογίων, είσοδο εταιρειών στις κερδοφόρες δραστηριότητες, εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας από ιδιώτες, κλπ.

Ο υπουργός Τουρισμού

Από το ίδιο βήμα, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Α. Σπηλιωτόπουλος, χαρακτήρισε τον τουρισμό «μοχλό θωράκισης της πραγματικής οικονομίας» και - αξιοποιώντας την «ευκαιρία» της χρηματοπιστωτικής κρίσης - ζήτησε γενναίες χρηματοδοτήσεις υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου, για την ανταγωνιστικότητα της τουριστικής βιομηχανίας.

Είναι ενδεικτικές οι μέχρι τώρα χρηματοδοτικές επιδόσεις της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση, αφού κατόρθωσε να εντάξει στον «αναπτυξιακό» νόμο 888 έργα δημιουργίας νέων ξενοδοχείων και εκσυγχρονισμού παλιών, με αποτέλεσμα να διοχετευτούν 2 δισ. ευρώ για τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων κλινών 4 και 5 αστέρων! Ακόμη 1,8 δισ. ευρώ εγκρίθηκαν για 100.000 κλίνες στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού υφιστάμενων μονάδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ