Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ 60 ΠΟΛΕΙΣ
Καθοριστικός σταθμός στο δρόμο για την απεργία

Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ομόνοιας το συλλαλητήριο της Αθήνας, στο οποίο καλούν και οι αγωνιστικές δυνάμεις των ΕΒΕ. Στις 7 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη (άγαλμα Βενιζέλου) και στις 6.30 μ.μ. στον Πειραιά (πλατεία Κοραή)

Συνεχίζεται και κορυφώνεται τις επόμενες μέρες το πλατύ άνοιγμα του ΠΑΜΕ στους τόπους δουλειάς για την επιτυχία των συλλαλητηρίων του ταξικού κινήματος αύριο Πέμπτη, σε 60 συνολικά πόλεις. Αλλά και τη μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 10 του Δεκέμβρη, με τις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

Το συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας. Με σημείο συνάντησης την πλατεία Κοραή στις 6.30 μ.μ., στην κινητοποίηση καλεί και η Πανελλαδική Συντονιστική των ΕΒΕ. Στη Θεσσαλονίκη, το αυριανό συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, και στον Πειραιά, στις 6.30 μ.μ., στην πλ. Κοραή. Η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στις 10 του Δεκέμβρη ορίστηκε στην Αθήνα για τις 10.30 π.μ., επίσης στην Ομόνοια.

Ξεχωριστή θέση στο καθημερινό πρόγραμμα έχουν οι εξορμήσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, καλώντας τους ανέργους να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της πάλης. Να διεκδικήσουν μαζί με τους εργατοϋπάλληλους ουσιαστικά μέτρα για την προστασία τους, καθώς βαθαίνει η οικονομική κρίση και οι συνέπειές της. Σήμερα, εξορμήσεις θα γίνουν σε υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στην Καλλιθέα και την Πειραιώς και αύριο σε Γαλάτσι, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νέα Ιωνία και Ιλιον.

Μαζί να δώσουμε τη μάχη

Στους ανέργους το ΠΑΜΕ απευθύνεται με ειδική ανακοίνωση - κάλεσμα, στην οποία σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα: «Το ΠΑΜΕ, σας καλεί μαζί να δώσουμε τη μάχη, μαζί να οργανώσουμε την πάλη για να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα για την προστασία, την ανακούφιση των ανέργων. Να μη χρησιμοποιείται ο ΟΑΕΔ σαν μοχλός, σαν εργαλείο για την επιδότηση των απολύσεων και να δίνονται δισεκατομμύρια ευρώ στην εργοδοσία, στο όνομα της δήθεν δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Χιλιάδες εργάτες σε όλη τη χώρα ετοιμάζονται να βγουν αύριο στους δρόμους με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ
Χιλιάδες εργάτες σε όλη τη χώρα ετοιμάζονται να βγουν αύριο στους δρόμους με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ
Η κυβέρνηση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου θέλουν να σας κοροϊδεύουν. Μην τους πιστεύετε. Σας θέλουν ομήρους. Σας θέλουν να "κλαίτε" τη μοίρα σας. Σας θέλουν μακριά από την οργάνωση του αγώνα μαζί με το ταξικό κίνημα, τα ταξικά συνδικάτα. Ιδιαίτερα τη νεολαία. Η εργοδοσία χρησιμοποιεί την ανεργία για να ασκεί τρομοκρατία και να δέχονται οι εργαζόμενοι τη μείωση των δικαιωμάτων τους. Αξιοποιεί την κρίση και απειλεί με απολύσεις και κλείσιμο επιχειρήσεων. Εμείς, λοιπόν, λέμε ξεκάθαρα: Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία».

Το ΠΑΜΕ κάνει εκτενή αναφορά στις αντιδραστικές θέσεις που πήραν τα κόμματα της πλουτοκρατίας κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την ανεργία, αφού οι προτάσεις τους κινούνται στη λογική της ενίσχυσης των εργοδοτών ή στην παροχή επιδομάτων πείνας για την συγκάλυψη της φτώχειας. «Οι άνεργοι - σημειώνει το ΠΑΜΕ - πρέπει να προβληματιστούν, να συνειδητοποιήσουν ποιος είναι ο εχθρός και ο ποιος ο φίλος τους. Να συνειδητοποιήσουν ότι τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου είναι εχθρικά απέναντί τους».

Αμεσα μέτρα με προοπτική

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους ανέργους να οργανωθούν στα συνδικάτα. Να δώσουμε τη μάχη κατά των απολύσεων και για την προστασία των ανέργων. Ξεκαθαρίζοντας ότι «η ριζική λύση του προβλήματος της ανεργίας μπορεί να υπάρξει μόνο σε συνθήκες που το καπιταλιστικό κέρδος δε θα υπάρχει», το ΠΑΜΕ σημειώνει την ανάγκη εργαζόμενοι και άνεργοι να διεκδικήσουν από κοινού ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την ανεργία, όπως:

Επίδομα 1.120 ευρώ. Πάγωμα των δανείων. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ. Κατώτερο μεροκάματο 56 ευρώ. Αύξηση της αποζημίωσης που λαμβάνουν οι εργάτες και οι τεχνίτες. Το επίδομα ανεργίας να παρέχεται σε όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις και περιορισμούς, καθόλη τη διάρκεια της ανεργίας που θα αναγνωρίζεται και ως συντάξιμος χρόνος. Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τον άνεργο και την οικογένειά του. Οι απολυμένοι που έχουν συμπληρώσει το 50ό έτος και παραμένουν άνεργοι επί δύο χρόνια και έχουν συμπληρώσει 4.050 ένσημα να δικαιούνται πλήρη κύρια και επικουρική σύνταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ