Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Ολοκληρώνεται η εικαστική έκθεση

Πέφτει η αυλαία αύριο της μεγάλης έκθεσης εικαστικών τεχνών προς τιμήν των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, που φιλοξενείται στον πολιτιστικό χώρο του Δήμου Αθηναίων «Τεχνόπολη» στο Γκάζι (Πειραιώς 100, στάση μετρό Κεραμεικός). Σήμερα (8.30μ.μ.), με ένα ποτήρι κρασί και μουσική, οι εικαστικοί θα γιορτάσουν τα 90χρονα του Κόμματος και το σημαντικό πολιτιστικό γεγονός της έκθεσης. Σημειώνουμε ότι από την ημέρα των εγκαινίων στις 13/11, μέχρι σήμερα, περισσότερα από 3.500 άτομα περιηγήθηκαν στις αίθουσες Δ12, Δ13, Δ9, όπου παρουσιάζονται 600 έργα 300 καλλιτεχνών. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η έκθεση σήμερα και αύριο λειτουργεί 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 5 μ.μ. - 9 μ.μ.

Δημοσιεύουμε, στη συνέχεια, δηλώσεις που μας έκαναν καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση:

Κώστας Ρόθος, Γλύπτης

«Η έκθεση αποτελεί ένα σημαντικότατο πολιτιστικό γεγονός, που όμως, δυστυχώς, δεν είχε, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, καμία προβολή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η μεγάλη συμμετοχή των εικαστικών καλλιτεχνών στην έκθεση, επιβεβαιώνει το γεγονός, ότι οι δεσμοί του ΚΚΕ με τους δημιουργούς, είναι δυνατοί. Και ο αγώνας που κάνουν οι καλλιτέχνες, έχοντας στο πλάι τους το ΚΚΕ, φανερώνει ότι χρόνο με το χρόνο, μέρα με τη μέρα οι εικαστικοί καλλιτέχνες και όχι μόνο, πλησιάζουν, αναγνωρίζουν και δέχονται τις ιδέες ενός Κόμματος που έχει 90 χρόνια ζωής».

Θοδωρής Σαραντόπουλος, ζωγράφος


«Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνω μέρος σε μία τόσο μεγάλη και ξεχωριστή έκθεση. Το κάλεσμα του ΚΚΕ με χαροποίησε ιδιαίτερα. Η διοργάνωση αυτής της έκθεσης είναι μία πρωτοβουλία πολύ σημαντική τόσο για το Κόμμα, όσο και για τον πολιτισμό γενικότερα. Για τον κόσμο που δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με τα εικαστικά, και ιδιαίτερα για τη νεολαία, η παρουσίαση αυτή τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν μία αντιπροσωπευτική εικόνα της εικαστικής δημιουργίας σήμερα. Μέσα από τα 600 έργα που παρουσιάζονται, οι 300 συμμετέχοντες καλλιτέχνες, τιμούν τους 90χρονους αγώνες του ΚΚΕ, ενός Κόμματος που μόνο καλό έχει προσφέρει στον ελληνικό λαό».

Νίκος Χριστοφοράκης, ζωγράφος

«Μέσα σε καιρούς που όλοι οι άνθρωποι, άλλοι έντονα και άλλοι εντονότερα, παλεύουν να βρουν το μερίδιο της ζωής που τους ανήκει, να ορθώσουν τη φωνή τους είτε πρόκειται για τα δίκαια, είτε πρόκειται για την έκφραση ονείρων, και να δηλώσουν την ύπαρξή τους, τώρα που δοκιμάζονται ακραία όλα αυτά για τα οποία ήταν κάποτε περήφανοι αυτοί που αγωνίστηκαν για να μπορούν να λεν ότι κατέκτησαν ό,τι ανώτερο έχει να δείξει η ανθρώπινη ιστορία, το ΚΚΕ γιορτάζει τα 90 χρόνια της δράσης του με μια εκδήλωση συμμετοχής. Ενα κάλεσμα, που με χαρά αποδέχτηκα, στο Λόγο της Τέχνης, δίνοντας χώρο και λόγο στους ανθρώπους της Τέχνης. Ο καλλιτέχνης από τη φύση του άνθρωπος ελεύθερος, (κι αν δεν είναι ελεύθερος είναι αναζητητής της ελευθερίας) μιας και το πνεύμα με το οποίο ανακατεύεται είναι ελεύθερο, δε θα μπορούσε να μην αντιδράσει θετικά σ' αυτό το κάλεσμα, και απ' ό,τι βλέπω από τη συμμετοχή, αυτό στέφεται με επιτυχία. Πάντα τέτοια!!!!!!!!».

Στέφανος Ρόκος, ζωγράφος

«Διατηρώντας την πολιτική ανεξαρτησία μου, αποφεύγοντας να ενταχθώ σε πολιτικές ομάδες, συμμετέχω σε μια έκθεση προς τιμήν ενός κόμματος με μεγάλη Ιστορία, που ως αριστερό με εκφράζει, ως νέο όμως δε με έχει κερδίσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ