Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Συγκέντρωση σήμερα στην Ομόνοια

Στις 12.30 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας στο Δημόσιο

Στάση εργασίας (12 μ. - τέλος ωραρίου) πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΤΑΔΗΣΥ) καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση και στη συγκέντρωση που οργανώνει, στην Ομόνοια, στις 12.30 το μεσημέρι. Ταυτόχρονα, καλεί σε συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 10 Δεκέμβρη, στο πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων.

Η ΤΑΔΗΣΥ, σε ανακοίνωσή της, καταδικάζει τις αντιασφαλιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες έχουν φέρει σε δεινή οικονομική κατάσταση τα Ταμεία και απαιτεί: την άμεση επιχορήγηση του Ταμείου Πρόνοιας από τον προϋπολογισμό με όλα τα αναγκαία κονδύλια για την άμεση καταβολή του εφάπαξ. Να μη γίνει κανένας δανεισμός του Ταμείου. Επίσης, άμεση κρατική χρηματοδότηση του ΟΠΑΔ και δωρεάν πλήρη περίθαλψη και παροχή φαρμάκων και άλλα. Ακόμα, καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για αιτήματα που ανταποκρίνονται στις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες τους όπως: 1.400 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό, κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και στα καύσιμα, πλήρη - σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα και άλλα.

Συγκέντρωση οργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο και στη Θεσσαλονίκη, στις 12.30 π.μ., έξω από τον ΟΠΑΔ (Σαπφούς 3, απέναντι από τα δικαστήρια), αλλά και στο νομό Ηρακλείου (12.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ