Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΠ
Διαδήλωσαν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών

Η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, ενώ απευθύνεται στους συγκεντρωμένους λιμενεργάτες
Η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, ενώ απευθύνεται στους συγκεντρωμένους λιμενεργάτες
Την αντίθεσή τους στην παράδοση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του πρώτου λιμανιού της χώρας στα σαγόνια των πολυεθνικών, «έγκλημα» στο οποίο συνέβαλε καθοριστικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, διατράνωσαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ με διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας και στη Βουλή, στα πλαίσια 24ωρης απεργίας.

Με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση, τα απανωτά τους συνθήματα, έστειλαν το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν ενάντια συνολικά στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών - μετά το ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ, έχει αυτό της Θεσσαλονίκης - και μετέτρεψαν σε «φιάσκο» την πανηγυρική τελετή που είχε στήσει την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Κίνας, για την υπογραφή της σύμβασης με την οποία η ΟΛΠ ΑΕ παραχωρεί το ΣΕΜΠΟ και μαζί με αυτό τον έλεγχο του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου της χώρας στην κινεζική πολυεθνική COSCO. Ταυτόχρονα με τους εργαζόμενους του ΟΛΠ, σε αγωνιστική κινητοποίηση, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, βρίσκονταν και οι κάτοικοι του Περάματος, με συγκέντρωση στην περιοχή του Αρμού.

Οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Από εκεί ξεκίνησαν πορεία με τελικό προορισμό το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ξεχωριστό ήταν και το μπλοκ του ΠΑΜΕ, του οποίου το πανό ανέγραφε «Οχι στο ξεπούλημα των λιμανιών». Στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας διέκοψαν την πορεία ισχυρές δυνάμεις καταστολής, κλούβες και «ράμπο» των ΜΑΤ. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων κατέθεσε ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής και στους εκπροσώπους των κομμάτων, ενώ δεν της επέτρεψαν να φτάσει μέχρι το Μαξίμου για να επιδώσει το ψήφισμα και στον πρωθυπουργό. Στο πλευρό των εργαζομένων του ΟΛΠ βρέθηκε πλήθος μαζικών φορέων και η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ