Τρίτη 10 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Γκρέμισμα του καπιταλισμού για αληθινή ισοτιμία

Μια εκδήλωση για την αληθινή ισοτιμία, για το γυναικείο ζήτημα. Μια εκδήλωση για ένα θέμα που έρχεται από πολύ παλιά και συνοδεύει στο πέρασμά τους όλες τις εκμεταλλευτικές ταξικές κοινωνίες. Μια εκδήλωση για το πρώτο και σφοδρό χτύπημα της γυναικείας εργατικής δύναμης, για το χρέος της να σηκώσει το βάρος της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας. Ο λόγος για την εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΚΝΕ την Κυριακή το βράδυ στο «Συρμό». Μια γιορτή ξεχωριστή μακριά από πομπώδεις φράσεις, πανηγυρικούς λόγους, μεγαλόστομες υποσχέσεις και όλα όσα επιχειρούν να συγκαλύψουν τη σκλαβιά και την ανισοτιμία της γυναίκας, τη σκλαβιά και ανισότητα των εργαζομένων και εκμεταλλευομένων.

Ο Κώστας Εγγλέζος στο πιάνο, η Σύλβια Καπερνάρου στο τραγούδι, αποσπάσματα από την ταινία «Harlan Country War», έρχονται να δέσουν και να προσθέσουν τις ενότητες της εκδήλωσης: «Η γυναίκα εργαζόμενη», «Γυναίκα μητέρα» (καθώς η λυσσαλέα κερδοσκοπική μανία του κεφαλαίου κοστολογεί τη μητρότητα πολύ ακριβά), «Η γυναίκα στο κίνημα». Το μήνυμα της εκδήλωσης ξεκάθαρο και χωρίς περιστροφές: Η απελευθέρωση της γυναίκας απ' την ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της καταργήσουν με την πάλη τους την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Από την εκδήλωση της ΚΝΕ στο «Συρμό»
Από την εκδήλωση της ΚΝΕ στο «Συρμό»
Απο 'δώ προκύπτει και ο καθοριστικός ρόλος που η γυναίκα εργαζόμενη, η γυναίκα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων καλείται να παίξει στην ανασύνταξη του κινήματος, στην ένταση της ταξικής πάλης. Χιλιάδες γυναίκες στέκουν ζωντανά παραδείγματα στην Ιστορία, επειδή αρνήθηκαν τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, εντάχτηκαν αποφασιστικά στην οργανωμένη ταξική πάλη. Οπως η Ηλέκτρα Αποστόλου, η Ρόζα Ιμβριώτη, η Αύρα Παρτσαλίδου και άλλες πολλές, αμέτρητες περιπτώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ