Τρίτη 10 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δεκτό το «δεκανίκι» του ΛΑΟΣ

Ευπρόσδεκτο είναι για την κυβέρνηση το δεκανίκι που της προσφέρει ο ΛΑΟΣ, ομολογώντας με αυτό τον τρόπο τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει.

Αν και επίσημα δεν αποδέχονται τα περί πολιτικής συμμαχίας και σύμπραξης είτε το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας, ωστόσο αποφεύγουν επίμονα παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού που αποδοκίμαζε κάθε σκέψη «για συνεργασία με τα άκρα». Η βοήθεια που προσφέρει ο Γ. Καρατζαφέρης στις «συνθήκες της κρίσης» προβάλλεται από το κυβερνητικό επιτελείο ως παράδειγμα «υπεύθυνης στάσης», που θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα κόμματα στο πλαίσιο της συναίνεσης που ζητά ο πρωθυπουργός.

Ενδεικτική πάντως είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, όταν ρωτήθηκε αν απορρίπτει ή επιδοκιμάζει την πολιτική συμμαχία που προσφέρει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ: «Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο επ' αυτού. Η θέση μας είναι γνωστή. Γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προέρχεται από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, διαθέτει συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όπως το έχω πει και άλλες φορές. Δεν έχω να προσθέσω κάτι», είπε χαρακτηριστικά ο Ε. Αντώναρος.

Θετικά απέναντι στην προσφορά Καρατζαφέρη τοποθετήθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση (στην ΕΡΑ) δήλωσε: «Γιατί να την απομονώσω σαν προσφορά του κ. Καρατζαφέρη; Καταρχήν, στο θέμα συνεργασιών κλπ. έχουν δοθεί νομίζω πειστικότατες και σαφείς απαντήσεις, ξεκάθαρες. Στο θέμα τώρα του με ποιον θέλουμε να συνεργαστούμε, βεβαίως θέλουμε να συνεργαστούμε με όλους. Είναι προφανές, ότι η κάθε συμφωνία είναι θετική. Αφού αυτή είναι το ζητούμενο, αλλά θέλουμε ευρύτερη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ