Τρίτη 10 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΕ ΤΟΥΣ ΩΣ ΤΑΞΗ

ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ: «Είναι δυνατόν την ώρα που καλπάζει η οικονομική κρίση, να ζητείται η λήψη μέτρων, η εφαρμογή των οποίων θα επιδεινώσει την κατάσταση; Αυτή η εμμονή σε καταστροφικές συνταγές δείχνει, ότι όσοι τις εισηγούνται και όσοι τελικά τις υιοθετούν, φορούν παρωπίδες και δε βλέπουν την πραγματικότητα» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΟΙ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ: «Αυτό που με εκπλήσσει είναι η αμήχανη στάση της ευρωπαϊκής ηγεσίας, που μέχρι στιγμής αποσβολωμένη παρακολουθεί τις υποδείξεις των τραπεζιτών» (ο Χ. Καστανίδης του ΠΑΣΟΚ, επίσης, στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ: «Ισως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις 20 Μαρτίου, ο σημερινός πρωθυπουργός θα μεθοδεύσει την προσφυγή στις κάλπες (...) Οι κάλπες θα στηθούν μεταξύ της άνοιξης του 2009 και της άνοιξης του 2010 (...) Μία νέα μεγάλη ευκαιρία δίδεται στο ΠαΣοΚ» (ο Στ. Ψυχάρης στο ΒΗΜΑ).

ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι οι δυνάμεις που βγήκαν ενισχυμένες από τις εκλογές έχουν υποβάλει εδώ και καιρό συγκροτημένες προτάσεις αλλαγών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων. Με αυτή την έννοια το νέο σκηνικό που προέκυψε από τις εκλογές αποτελεί και μια νέα μεγάλη ευκαιρία» (για τις εκλογές των πανεπιστημιακών το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΚΑΙ Η ΚΑΗΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ: «Δε θα ήμασταν εδώ σήμερα να πανηγυρίζουμε για τη λύση ενός Γόρδιου Δεσμού αν δεν υπήρχε ένας άνθρωπος, ο Ανδρέας Βγενόπουλος, που έβαλε το πατριωτικό του καθήκον πάνω από και από τους όποιους επιχειρηματικούς κινδύνους» (το κύριο άρθρο στην ΑΥΡΙΑΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ